Annyira takarékosak a Zyxel switchek, hogy már-már termelik az áramot

ZyXel switchA Zyxel Networks switchek segítenek a vállalkozásoknak, hogy az energiatakarékos hálózatok segítségével elérhessék a fenntarthatósági céljaikat.

A Zyxel Networks energiatakarékos swtich-ei lehetőséget nyújtanak a vállalkozásoknak az energiaköltségek csökkentésére, a fenntarthatósági célok elérésére. Mivel a villamosenergia-árak az elmúlt néhány évben folyamatosan emelkedtek, a kisvállalkozások számára a költségcsökkentés a túlélés kérdésévé vált. „A kis- és középvállalkozásokra egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a makrogazdasági kihívások, különösen az emelkedő energiaköltségek” – mondta Kell Lin, a Zyxel Networks hálózati stratégiai üzletágának vezető alelnöke. „Ezeknek a vállalkozásoknak olyan technológiákra van szükségük, amelyek a fenntarthatóság mellett a hatékonyságot is növelik, segítve őket az energiafogyasztás csökkentésében és egyúttal a pénzmegtakarításban. A Zyxel switchek energiatakarékos funkcióikkal gyorsan hoznak érzékelhető eredményeket, ezáltal megkönnyebbülést biztosíthatnak ezekben a nehéz időkben a kkv-knak.”

Azonnali megtakarítás a PoE ütemezés

A Zyxel Networks Smart Managed, Layer 2 Plus és Layer 3 Access PoE switchek által támogatott PoE Scheduling funkcióval a felhasználók meghatározhatják, hogy a switchek mikor szolgáltassanak áramot a csatlakoztatott eszközöknek, és mikor kapcsolják le automatikusan az áramot. Egy tipikus kis- és középvállalati (kkv) környezetben, ahol húsz PoE AP van telepítve, a munkaidőn kívüli kikapcsolás ütemezésével több mint százezer forint megtakarítást érhetnek el évente.

Okos ventilátor = okos megtakarítás

A PoE ütemezési funkció mellett egyes Zyxel Networks switchek – például az XGS2220 sorozat – intelligens ventilátoros kialakítással rendelkeznek. Ez az újítás automatikusan beállítja a ventilátor sebességét az eszköz hőmérsékletének függvényében, így megakadályozza, hogy a ventilátor energiát pazaroljon az állandóan teljes teljesítményen való működéssel. Az olyan vállalkozások esetében, amelyek tíz, intelligens ventilátoros kialakítású switchet használnak – mint például az XGS2220-54FP -, a potenciális éves megtakarítás könnyen fedezhet egy drágább irodai kávéfőzőt.

PoE fogyasztási mód a hálózati TCO optimalizálása érdekében

A Zyxel Networks switchek PoE-fogyasztási módjával további megtakarítások érhetők el. Ez a Smart Managed, Layer 2 Plus és Layer 3 Access PoE switchek szerves részét képezi, és méri az egyes eszközök energiafogyasztási állapotát biztosítva, hogy csak a szükséges energiát kapják. Ez nem csak energiát takarít meg, de az energiaköltségvetésből is többet tartalékol további eszközök elhelyezésére csökkentve ezzel a hálózat teljes költségét (TCO).


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az önbizalomhiány miatt nem választanak műszaki pályát a lányok

ked jan 2 , 2024
ShareTweetPinShareA 11. osztályos lányok jobb matematikai érdemjegyeket szereznek, mint a fiúk, ennek ellenére kevésbé vonzóak számukra a tudományos karrier, a technológia pálya, a mérnöki munka és a matematika művelése (science, technology, engineering and math – STEM). Ha mégis ezeken a területen képzelik el a jövőjüket, akkor jobban érdeklik őket az […]
matematika lány

És még ez is...