Valami csodálatos robotcellát fejlesztenek Móron

NTcom Kft.Ipari látórendszerrel ellátott, gyorsan tanítható univerzális alkatrészadagoló berendezés kifejlesztésén dolgozik az NTcom Kft.

Az ipari robotok és célgépek karbantartásával, telepítésével valamint tervezésével foglalkozó társaság tervei szerint a 2025-ben befejeződő projekt célja egy olyan robotcella kifejlesztése, amely jelentősen leegyszerűsíti a gyártósorok összeállítási és üzembe állítási feladatait. A robotizált gyártó- és összeszerelősorok nélkülözhetetlen elemei az alkatrész-adagoló modulok. Tájékoztatásuk szerint a jelenlegi alkatrész-adagoló cellák többnyire termékspecifikusak, ezzel szemben az ő berendezésüket egy egygombos tanítórendszer segítségével az adott helyszínen bárki be tudja majd tanítani, üzembe tudja helyezni, így az alkatrész-adagolási igények gyorsabban és költséghatékonyabban alakíthatók ki. A cég szerint világszerte növekszik az igény az ömlesztett alkatrészek adagolását végző egyszerű, olcsó és gyorsan üzembe állítható robotcellák iránt. Az új rendszert elsősorban a magyar, illetve a német és a cseh piacon kívánják majd értékesíteni. A csaknem 350 millió forintos beruházásra 224 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a cég.

A Fejér megyei cég a fejlesztést a móri telephelyén végzi, ahol 16 főt foglalkoztatnak. Az NTcom Kft. nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 2022-ben 631,3 millió, 2021-ben 429,8 millió forint volt. A cég mindkét éveben veszteséges működött, üzemi eredménye tavaly -32,2 millió, egy évvel korábban pedig -54,9 millió forint volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Idén tovább polarizálódik az e-kereskedelem

ked okt 17 , 2023
Infláció alatti féléves forgalombővülés, töretlenül emelkedő rendelési frekvencia, stagnáló belföldi piac és élénkülő import forgalom jellemzi az online kiskereskedelem idei első hat hónapját. A GKID és a Mastercard Digitális Kereskedelmi Körképe szerint az online kiskereskedelem mintegy 631 milliárd forintos bruttó forgalmat ért el az első félévben, ami 8,8 százalékos növekedést […]
Madar Norbert, GKID

És még ez is...