Iskolai tananyag lehet az internet-biztonság

Péterfalvi Attila
Péterfalvi Attila

A Nemzeti Adatvédelmi és Információbiztonság Hatóság (NAIH) elnöke szerint ezt ígérte neki az emberi erőforrások minisztere. Több tucatnyi gyerek hirdetését találta meg a Híradó egy magyarországi társkereső oldalon. A tapasztalatok szerint a legtöbb 16 éven aluli hirdető valós adatokat ad meg magáról és a saját fényképét is feltölti. Szakemberek szerint ők valamennyien célpontjai lehetnek az internetes zaklatóknak.

A NAIH tavaly 18 internetes portált bírságolt meg, mert nem szűrték ki a 16 éven aluli hirdetőket. Az internet-biztonság hamarosan iskolai tananyag lehet. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke a Híradónak azt mondta: megbeszélést folytatott Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterrel, aki ígéretet tett arra, hogy az internetbiztonság bekerülhet a közoktatásba — hangzott el az M1 Híradóban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A végletekig csupaszodik a Quimby

pén dec 26 , 2014
“Nem lehetne ennél jobban kezdeni az évet” – Kiss Tibor szerint a Quimby budapesti újévi koncertje maga a nagybetűs felszabadultság, a próbatermi csomagolásban megvalósuló, teltházas Varázszenét ráadásul, hála a teremtőnek és persze a Magyar Telekomnak az ország szinte bármely pontjáról élőben lehet majd követni. “Nincs műsoridő, nem kell megfelelnünk senkinek és semminek, a tiszta […]

És még ez is...