Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XVI.

szam

  • A telekommunikációs szektor teljesítménye továbbra is nagyon erős, 2014 harmadik negyedévében a teljes eladás értékben 13 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Míg a hagyományos (feature) telefonok folyamatosan veszítenek a népszerűségükből – 40 százalékot csökkentek értékben tavalyhoz képest -, addig az okostelefonok szárnyalnak, értékben közel 20 százalékkal mutatnak magasabb eladási szintet, mint tavaly — állapírja meg a GFK friss kutatása.
  • A Mobile Commerce Compendium adatai szerint tíz okostelefon-tulajdonos közül hat már használta vásárlás közbeni információkeresésre mobilját.
  • Az emarketer.com adatai szerint világviszonylatban 2013-ban a reklámköltés 22 százaléka történt interneten, míg a különféle médiával töltött idő 43 százaléka már online volt, amivel először beelőzte a tévét.
  • Az adatok használatát a cégek felénél szabályozzák, de a cégek harmadánál csak szabályozás van oktatás nélkül, illetve a cégek közel 15 százalékánál sem szabályozás, sem oktatás nincs — derül ki a CDSYS felméréséből.
  • A Kaspersky Lav felmérései szerint a pénzügyi szolgáltatóknak csupán a hét százaléka tekint úgy a szellemi tulajdonra, mint olyan értékre, amelynek az elvesztésétől a leginkább tartaniuk kell.
  • Éves szinten eléri a 129 milliárd dollárt a világ outsource felnőttoktatási piaca, ahol a legfőbb megrendelők a kormányzati, a telekommunikációs és a pénzügyi szegmensből kerülnek ki — áll a Xerox napokban közzétett közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jankay Tibor, Egressy Béni, Petőfi Sándor és Dózsa György nyert

hét dec 15 , 2014
Eredményt hirdetett az Epson két tannyelvű általános iskolák körében kiírt országos pályázatán, amelynek célja volt, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő nyomtató kiválasztásának fontosságára és az így elérhető megtakarításra. A tendert kiegészítő, nem reprezentatív felmérés szerint igény van a nyomtatott segédanyagok használatára: az intézmények havonta akár ezernél több oldalt is […]