Romló kilátások: a Delta megpróbál előre menekülni

Újhegyi András, a Delta Systems Kft. üzletfejlesztési és stratégiai igazgatójaEgyüttműködési megállapodást kötött a Delta Technologies Nyrt. leányvállalata a Delta Systems Kft. és az evosoft Hungary Kft.

A tőzsdén jegyzett társaság közleménye szerint a két társaság együttműködése révén magasabb hozzáadott értékű informatikai fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek növelik versenyképességüket a hazai és nemzetközi piacon. Az együttműködését a romló növekedési kilátások mellett a megrendelők szigorúbb elvárásai, az összetettebb fejlesztési igények és a folyamatos innováció hívták életre, a rendszerintegrátori piacon ugyanis a sikeres működéshez az igények alaposabb ismerete szükséges és ehhez a cégeknek egyedi szoftverfejlesztési javaslatokkal kell előállniuk. A szoftverfejlesztőknek pedig szükségük van olyan harmadik félre, amely elvégzi a projektmenedzsmentet, kapcsolatot tart a megrendelővel, és összehangolja a munkát a beszállítói partnerekkel. A Delta célja, hogy a régióban meghatározó Ipar 4.0 szereplővé váljon, ennek érdekében a világ legkiemelkedőbb technológiai megoldásokat kínáló cégeivel dolgozik együtt – idézte a közlemény Újhegyi Andrást, a Delta Systems Kft. üzletfejlesztési és stratégiai igazgatóját. Az együttműködéstől azt várják, hogy a megrendelői elvárásokat ezután sokkal magasabb színvonalon teljesíthetik.

-szerk-Vélemény
Ha a Delta Technologies vezérkara azt gondolja, hogy a 4iG mellett a cégüknek is van tere a fejlődésre, akkor rossz hírem van a számukra. Hiába áltatják magukat azzal, hogy a NER kedvenc cége megelégszik majd a térség vezető távközlési társaságává válással. A 4iG-nek ahhoz, hogy az erőltetett terjeszkedés miatti eladósodását egyenesbe hozza minden fillért be kell söpörnie az informatika területén, még ha ez a terület már nem stratégiai fontosságú a kis gömböcként működő vállalatnak. Ez van srácok, hiába dörgölőztök! -szerk-

Az együttműködő cégek

A Delta Systems Kft. a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, amely teljes körű informatikai infrastruktúra megoldásokat kínál, beleértve a teljes architektúra tervezést, a hálózati megoldások és hardverkomponensek tervezését és telepítését, az alkalmazások integrációját és az infrastruktúra kezelését az államigazgatás, az egészségügy és az oktatás területén. A társaság árbevétele 2022-ben 17,3 milliárd forintra csökkent az előző évi 24,6 milliárdról, adózott eredménye pedig 1,6 milliárd forintról 1,1 milliárd forintra esett.

Az evosoft Hungary Kft. a hazai informatikai piac egyik meghatározó szereplője, a Siemens Advanta stratégiai partnere. Főbb működési területei az ipari automatizálás és rendszertesztelés mellett a hajtástechnika, orvostechnika, energetika és digitalizáció. Több mint 1800 ember dolgozik a vállalat budapesti székhelyén, valamint miskolci és szegedi telephelyén. A nyilvánosan elérhető céginformációk szerint a cég árbevétele 2022-ben 34,4 milliárd forintra nőtt az előző évi 28,7 milliárd forintról, míg adózott eredménye a 2021-es 3 milliárd forintról 3,4 milliárdra emelkedett a szeptember végén záruló üzleti évében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A PRIDE kísérletben is részt vesznek magyar kutatók

szo jan 6 , 2024
ShareTweetPinShareA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) kutatói is részt vesznek a JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer) küldetés PRIDE (Planetary Radio Interferometry and Doppler Experiment) kísérletében. A PRIDE kísérlet kihasználja az űrszonda fedélzeten meglévő rádiós kommunikációs berendezéseket, és földi rádióteleszkópokkal figyeli az űrszonda által sugárzott rádiójeleket, ezzel segíti a JUICE-hoz hasonló […]
Jupiter Icy Moons Explorer

És még ez is...