Újabb kibertámadás érte a montenegrói kormányzati szerveket

hackerÚjabb, a korábbiaknál komolyabb kibertámadás érte a montenegrói kormányzati szerveket pénteken, a helyzet még nem állt helyre – közölte a montenegrói közszolgálati televízió. A kormány tájékoztatása szerint pénteken több kormányzati szerv szerverét is lekapcsolták elővigyázatosságból, a lakosság és a vállalatok adatai nem kerültek veszélybe. A biztonsági rendszer a montenegrói elektromos termelést számítógépes irányításról kézi vezérlésre kapcsolta, hogy megelőzzön egy, az ország egész áramhálózatát érintő esetleges támadást. Széleskörű, és a néhány nappal korábbinál is komolyabb volt a támadás – közölték a hivatalos szervek.

Dritan Abazovic távozó miniszterelnök összehívta a nemzetbiztonsági tanács ülését, amelyen úgy döntöttek, felállítanak egy munkacsoportot, amely a hasonló támadások megelőzésén fog dolgozni. A múlt vasárnap is történt egy hasonló támadás, két nappal azt követően, hogy megbukott az Abazovic vezette kormány. Februárban, amikor Zdravko Krivokapic kormánya bukott meg a parlamenti bizalmi szavazáson, szintén komoly hekkertámadás érte a kormányzati szervereket. A nemzetbiztonsági tanács példátlannak nevezte a mostani esetet. A távozó miniszterelnök szerint ezúttal is politikailag motivált támadásról van szó, amelynek a célja az ország destabilizálása.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Zuckerberg: nyomást gyakorolt az FBI a Facebookra

vas aug 28 , 2022
ShareTweetPinShareMark Zuckerberg a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) figyelmeztetésével magyarázta a Facebook azon döntését, hogy közvetlenül a 2020-as elnökválasztás előtt korlátozta Joe Biden akkori elnökjelölt fiának, Hunter Bidennnek a számítógépéről származó kompromittáló adatokra vonatkozó sajtóértesülés közlését. A Meta (korábban Facebook) alapítója, elnök-vezérigazgatója Joe Rogan műsorvezető podcast-adásában így magyarázta még az információáramlás […]
Mark Zuckerberg

És még ez is...