A szupermeneknek is kihívás a védekezés

supermanxA tavaly a kiberfenyegetések száma rekordmagasságokba emelkedett, amelyek figyelemreméltó részét a mobileszközökkel kapcsolatos veszélyek tették ki. Az olyan trendek terjedésével, mint a BYOD vagy a vállalati mobilitás, a mobileszközök fenyegetettsége is folyamatosan emelkedik, a támadók egyre kifinomultabb módszereket alkalmaznak, amelyek ellen az átlagos felhasználók egyre nehezebben tudnak védekezni. „A mobilkártevők száma egyelőre csak alig több, mint egy százaléka a webes kártevők számának, de a folyamatosan emelkedő tendencia, és a kevésbé elterjedt védelemi megoldások miatt minden eddiginél komolyabban kell venni ezt a területet. A BYOD és a mobilitás rengeteg előnnyel jár a vállalatok és dolgozóik számára, ugyanakkor egyre nagyobb veszélyt is jelent a cég legnagyobb értékére, az adatokra. A biztonsági szakemberek számára a hagyományos, illetve a virtuális rendszerek védelme is komoly kihívást jelent, amelyet a mobilitáshoz kapcsolódó fenyegetések még tovább nehezítenek” – jelentette ki Egerszegi Krisztián a CDSYS ügyvezető igazgatója. Hozzátette, kártevők 99 százaléka az Android rendszert támadja, amelyet az iPhone és az iPad, illetve a BlackBerry követ.

A Symantec tavalyi év végi biztonsági jelentése szerint a mobilkártevők családjának száma megközelítette a 240-et, a variánsok száma pedig a nyolcezret. A mobileszközök elleni a támadások 33 százalékkal emelkedett a 2012-es adatokhoz képest, a mobilfenyegetések húsz százalékát még mindig a hagyományos veszélyek (backdoor, letöltő vírusok) teszik ki.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Immobilak a magyar kkv-k

vas márc 9 , 2014
A hazai kis- és középvállalkozásoknak (kkv) csupán a hetede minősül informatikailag teljes mértékben mobilnak, azaz rendelkezik olyan eszközparkkal és informatikai háttérrel, ami lehetővé teszi, hogy ne csak az irodában, az íróasztalhoz kötve intézhesse levelezését, vagy érje el az internetet. Többségükben nem használnak laptopot, okostelefont vagy mobilinternetet, és saját megítélésük szerint […]