Egyre kevesebben tartják meg régi mobiltelefonjukat

öreg mobiltelefonokEgyre kevesebben tartják meg a használaton kívüli mobiltelefonjukat, de a magyar lakosság 55 százaléka továbbra is otthon tárolja a régi készülékét.

A Yettel felmérése szerint a magyarok fele három-négy évig használ egy mobiltelefont, ötödük négy évnél tovább. 55 százalékuk csak akkor cserél készüléket, ha a régi használhatatlanná válik, 39 százalék akkor is, ha nagyon megviseltnek látszik, 38 százalék pedig már egy új funkció miatt is hajlandó másikat venni.

A régi készüléket a visszajelzések szerint negyven százalék elajándékozza, főképp a közvetlen családtagoknak, 23 százalék eladja. Az adataira a többség figyel, mindössze 16 százalék vált meg a telefonjától úgy, hogy nem törölte le a személyes adatait. A Yettel kutatása megállapította, hogy a telefonhasználók egyre tudatosabbak, tavaly ugyanis még 63 százalék válaszolt úgy, hogy otthon tartja a használaton kívüli mobilkészülékét. Szemetesbe szintén egyre kevesebbet dobnak, de még így is minden tizedik megkérdezett ezt teszi.

A távközlési társaság szerint egyik sem jó megoldás, mert az öregedő akkumulátorok a lakásokban tüzet okozhatnak, hulladékként pedig veszélyes anyagok szivároghatnak belőlük a természetbe. A legjobb, ha az ügyfelek visszaviszik a telefonjaikat a szolgáltatókhoz, akik a készülékeket szétszerelik, alkatrészeit újrahasznosítják – hívják fel a figyelmet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Illegális adatgyűjtés: Húszmillió dollára büntették a Microsoftot

vas júl 23 , 2023
ShareTweetPinShareA Microsoftot húszmillió dollárra büntette az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), miután bebizonyosodott, hogy illegálisan gyűjtöttek adatokat olyan gyerekekről, akik Xbox-fiókot regisztráltak. A hatóság -mások mellett- megállapította, hogy a Microsoft nem tájékoztatta a szülőket adatgyűjtési szabályzatáról. Az FTC szerint a Microsoft megsértette A gyermekek online adatvédelméről szóló törvényt, amikor nem […]
dollár

És még ez is...