Illegális adatgyűjtés: Húszmillió dollára büntették a Microsoftot

dollárA Microsoftot húszmillió dollárra büntette az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), miután bebizonyosodott, hogy illegálisan gyűjtöttek adatokat olyan gyerekekről, akik Xbox-fiókot regisztráltak.

A hatóság -mások mellett- megállapította, hogy a Microsoft nem tájékoztatta a szülőket adatgyűjtési szabályzatáról. Az FTC szerint a Microsoft megsértette A gyermekek online adatvédelméről szóló törvényt, amikor nem kapott megfelelő szülői beleegyezést, és a 13 év alatti gyermekek személyes adatait a 2021 előtt létrehozott fiókokhoz szükségesnél tovább őrizte meg. A törvény előírja, hogy a gyermekeknek szóló online szolgáltatások és weboldalak a szülő hozzájárulását kell kérniük, és tájékoztatniuk kell a szülőket a gyermekükről gyűjtött személyes adatokról.

Az Xbox felhasználóknak fiókot kell létrehozniuk bizonyos szolgáltatások használatához. A beállítás részeként olyan információkat gyűjtünk, mint a teljes név, e-mail cím és születési dátum. A Microsoft csak a személyes adatok, például a gyermek telefonszámának megszerzése után kért engedélyt a szülőktől. Az FTC közleménye szerint 2015 és 2020 között a Microsoft „néha évekig” megőrizte az adatokat a fiókból, még akkor is, ha a szülő nem fejezte be az engedélyezési folyamatot. A cég továbbá nem tájékoztatta a szülőket az általa gyűjtött összes adatról, beleértve a felhasználó profilképét, és arról, hogy az adatokat harmadik feleknek továbbították.

Az FTC megállapodott a céggel a gyermekjátékosok fokozott védelméről. Az egyezség részeként a Microsoftnak új biztonsági intézkedéseket is be kell vezetnie a gyermekek számára. Ebbe beletartozik egy olyan rendszer fenntartása, ami két hét után töröl minden személyes adatot, ha nem szerzik be szülői beleegyezését. A végzést egy szövetségi bírónak jóvá kell hagynia, mielőtt hatályba léphet — számolt be a BBC.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új felszolgálórobotot mutatott be az LG

vas júl 23 , 2023
Bemutatta legújabb intelligens felszolgálórobotját az LG Electronics (LG). A CLOi ServeBot (LDLTR30 modell) bármilyen kiszolgáló tevékenységre alkalmas, beleértve az éttermi szervírozást is. A gyors és stabil, önálló vezérléssel működő, új dizájnnal érkező LG CLOi ServeBot gördülékenyen közlekedik a különféle típusú padlóburkolatokon, és a felszolgáláson túl arra is alkalmas, hogy a […]
LG CLOi ServeBot

És még ez is...