Nem olyan jó most a Microsoftnál dolgozni

Satya Nadella MicrosoftA Microsoft bejelentette, hogy tízezer munkahelyet szüntet meg, mivel a vállalat felkészül a lehetséges recesszióra.

Az elbocsátás, amely jóval nagyobb mértékű, mint a Microsoft tavalyi leépítései. Az alkalmazottaknak küldött üzenetben Satya Nadella vezérigazgató azt mondta, hogy az elbocsátások, amelyek a munkaerő kevesebb mint öt százalékát érintik, március végéig befejeződnek. Nadella szerint az ügyfelek “optimalizálni szeretnék digitális kiadásaikat, hogy kevesebbel többet tudjanak elérni…, és óvatosan járjanak el, mivel a világ egyes részein recesszió van, más részein pedig recesszióra számítanak”.

Nadella közölte, hogy a vállalat továbbra is tőkét és tehetséget fektet be stratégiai területeken, mint például a mesterséges intelligencia és az OpenAI ChatGPT szolgáltatás. “A számítástechnika következő nagy hulláma a mesterséges intelligencia fejlődésével születik meg, mivel a világ legfejlettebb modelljeit egy új számítástechnikai platformmá alakítjuk” – mondta az alapító Bill Gates-nél jóval szerényebb karizmával rendelkező Nadella. A Reuters híre szerint a Microsoft a személyi számítógépek piacának visszaesésével is küszködik, miután a világjárványos fellendülés kifulladt, így a Windows és a hozzá tartozó szoftverek iránt jelentősen csökkent a kereslet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szoftverhibák javítását segítő megoldáson dolgoznak szegedi kutatók

csü jan 19 , 2023
Nemzetközi együttműködéssel egy, a feladatok optimális kiosztását végző keretrendszeren belül a szoftverhibák javítását segítő megoldáson dolgoznak a FrontEndART Kft. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói. A közlemény szerint az SZTE és a FrontEndART konzorciumi partnerként vesz részt a hat ország vállalkozásai és intézményei által megvalósított Optimal Management of Demand (OMD […]
Szoftver, prompt

És még ez is...