Már megint a Yetteleseknek jó

Yettel NetPajzsMár több mint százezren választották és három hónap alatt közel hárommillió esetben blokkolt gyanús weboldalakat a Yettel NetPajzs megoldása.

A közelmúltban több nagyvállalat is figyelmeztette ügyfeleit, hogy a nevükben megtévesztő e-maileket, sms-eket küldenek csalók. Ha az ügyfelek jóhiszeműen, vagy figyelmetlenségből rákattintanak az így kapott felhívásra, linkekre, azt könnyen adataik rossz kezekbe kerülése vagy akár pénzük is bánhatja. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a csalók folyamatosan új és egyre kifinomultabb megoldásokat találnak ki, akár rövid időn belül új, hamis weboldalakat hoznak létre és frissítik félrevezető üzeneteiket, így nehéz őket megállítani. A legfontosabb, hogy légy észnél, mielőtt össze-vissza kattintgatsz, ám ha ez nehéz, akkor is van megoldás a védelemre.

A csaló e-mailek és sms-ek akkor hatékonyak, ha egy adott cég nevében olyan embereket találnak el, akik valóban az adott cég ügyfelei. Bármilyen hivatalos(nak tűnő) értesítés esetén keltsen gyanút, ha nem a megszokott elrendezésű a céges e-mail felépítése, helyesírási hibát, nem nyelvhelyes szöveget látunk, alapvetően indokolatlannak érezzük, hogy bárhova bármilyen adatot is meg kellene adnunk, egy gyanúsan kedvező vagy ingyenes ajánlattal keresnek meg, esetleg nagyértékű nyereményt nyertünk – miközben részt sem vettünk nyereményjátékban a weboldal címe, ahova az e-mail vezet, nem, vagy csak összetett szóként tartalmazza az adatközlést kérő cég nevét – ezek mindig legyenek gyanús jelek!

A csaló e-mailek és sms-ek felismerésének tudatosítása mellett mára elérhetőek olyan megoldások, amelyek nem hagyják a csalók kezére kerülni akkor sem, ha véletlenül mégis megnyitják az adathalász weboldal linkjét. A Yettel tavaly novemberben indította el NetPajzs szolgáltatását, ami már az internet-hálózaton blokkolja a megtévesztő weboldalakat, azaz a csalás-gyanús weboldalakat gyakorlatilag megnyitni sem engedi a rendszer. Az izraeli high-tech vállalat, az Allot Ltd. három percenként frissülő adatbázisa alapján a rendszer képes blokkolni az adathalász weboldalakat, így védelmet nyújt azokban az esetekben, ha csalók által létrehozott weboldal linkjére kattintunk, legyen szó e-mailről, sms-ben vagy csevegőalkalmazásokban érkező linkről, vagy akár egy vonzó ajánlatot kínáló – ám csaló – reklámbanner mögötti hivatkozásról. A Yettel NetPajzs szolgáltatást tavaly novemberben indította a mobiltársaság, és mára több mint százezer ügyfele aktiválta a netbiztonsági megoldás védelmét.

Három hónap leforgása alatt a NetPajzs közel hárommillió esetben blokkolt csaló, adathalász-gyanús weboldalakat. A szolgáltatás a Yettel hálózatán átmenő internetforgalmon képes védelmet biztosítani, így a cég mobil és otthoni internet előfizetői élvezhetik a védelemet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Valóban segíthet a matematika nyerni a kaszinóban, vagy ez mítosz?

sze márc 15 , 2023
Az online szerencsejáték esetében kérdéses, hogy a matematika segíthet-e a játékosoknak növelni a nyerési esélyeiket, vagy csak egy mítoszról van szó. Mivel az online casino magyar játékok hatalmas népszerűségre tettek szert az évek során, és sokakat vonzanak a különböző játékok és bónuszok, érdemes megnézni, hogy van-e matematikai módszer a nyerésre. […]
online kaszinó szerencse matematika

És még ez is...