A Huawei visszautasítja a bírálatokat

Huawei Kiberbiztonsági Átláthatósági KözpontA Huawei határozottan visszautasítja és nem ért egyet az Európai Bizottság képviselői által tett megjegyzésekkel: azok egyértelműen nem az 5G hálózatok ellenőrzött, átlátható, objektív és technológiai értékelésén alapulnak.

A Huawei megérti az Európai Bizottság aggodalmát az EU kiberbiztonságának védelmével kapcsolatban. Ugyanakkor a diszkriminatív ítéleteken alapuló korlátozások vagy kizárások komoly gazdasági és társadalmi kockázatokat vonnak maguk után. Akadályozzák az innovációt és torzítják az EU piacát. Az Oxford Economics jelentése szerint a Huawei kizárása akár több tízmilliárd euróval is növelheti az 5G beruházások költségeit, és ezt az európai fogyasztóknak kell majd megfizetniük.

Egy jogi entitás jogalap nélküli nyilvános megkülönböztetése „magas kockázatú beszállítóként” ellentétes a szabad kereskedelem uniós alapelvével. Különösen fontos hangsúlyozni, hogy a diszkriminatív „magas kockázatú beszállító” értékelés nem alkalmazható egyetlen szolgáltató esetében sem lefolytatott eljárás és megfelelő meghallgatás nélkül. Az EU gazdasági szereplőjeként a Huawei eljárási és alapvető jogokkal rendelkezik, és védelmet élvez az Európai Unió és az uniós tagállamok jogszabályai, valamint nemzetközi kötelezettségvállalásaik alapján.

A kiberbiztonság a Huawei legfőbb prioritása. A Huawei Kiberbiztonsági Átláthatósági Központot nyitott Brüsszelben, amely nyitva áll az ügyfelek és a független külső ellenőrző szervezetek előtt. Bárki előtt nyitva áll a lehetőség arra, hogy igazságos, objektív és független biztonsági teszteket és ellenőrzéseket végezzenek az iparágban elismert kiberbiztonsági szabványok és legjobb gyakorlatok szerint. A Huawei továbbra is elkötelezett a globálisan tanúsított és megbízható termékek és szolgáltatások nyújtása mellett, amelyek milliókat kötnek össze Európában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Közös megegyezés: felbontják Harry herceg és nejének Spotify-szerződését

szo jún 17 , 2023
Közös megegyezéssel megszűnik Harry hercegnek és feleségének, Meghan, sussexi hercegnőnek a Spotify streamingszolgáltatóval kötött szerződése. A The Guardian híre szerint a pár Archewell Inc. podcastvállalkozása a Spotify-jal 2020-ban aláírt megállapodás óta csupán egy podcastsorozatot készített Archetypes címmel. A Variety értesülése szerint a Spotify több tartalmat várt az Archewell Audiótól, Harry […]
Meghan és Harry herceg

És még ez is...