Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXIV.

szam

  • A Dell 2015-ös Global Technology Adoption Index (GTAI 2015) felmérése szerint, azok a szervezetek, amelyek Big Data megoldásokat használnak, 50 százalékkal nagyobb növekedést érnek el, mint azok a vállalatok, aki ezeket nem alkalmazzák. A tanulmány szerint a szervezetek 44 százaléka továbbra sincs tisztában azzal, hogyan nyerhet ki értékes információt adataiból.
  • Csupán a nyilvános számítási felhő szolgáltatásokra szánt költés is világviszonylatban több, mint a duplájára fog nőni a 2013-as 47,4 milliárd dolláros szintről, és megközelíti a 108 milliárd dolláros szintet 2017-re. Ez ötször gyorsabb növekedést jelent a teljes informatikai iparág növekedéséhez képest.
  • A Cisco előrejelzése szerint Kelet-közép Európában az átlagos szélessávú hálózatok sebessége 2,2-szeresére, azaz 20,1 Mbp/s sebességről 44 Mbp/s-ra, növekszik 2014 és 2019 között.
    A nemzetközi kutatások szerint az SSL értékesítésben évente 20 százalékos növekedésre lehet számítani. Erre halad Magyarország is, de a NETLOCK szerint nem elég gyorsan: a magyar webshopoknak lépniük kell, különben lemaradhatnak az online versenyben.
  • Az okostelefont használók 69 százaléka több személyes tartalmat oszt meg és néz, mint két évvel ezelőtt — áll az Ericsson ConsumerLab online információ-megosztással foglalkozó jelentésében.
  • Az NMHH éves piactanulmánya szerint 2014-ben a 10 főnél többet foglalkoztató vállalkozások 77 százaléka nélkülözhetetlennek tartja a vezetékes elérést, 97 százalékuk rendelkezik vezetékes telefon előfizetéssel.
  • A Global Technology Adoption Index (GTAI 2015) felmérése szerint 2015-re egy év alatt 25 százalékról 35 százalékra nőtt az olyan észak-amerikai vállalatok aránya, amelyek szerint a biztonságnak köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg számukra, vagy versenyelőnyre tehetnek szert. Nyugat-Európában pedig ez az arány 26 százalékról 30 százalék százalékra emelkedett.
  • A Kaspersky Lab globális, a vállalatok internetes biztonságára vonatkozó felmérése szerint az alkalmazottak 62 százaléka használja személyes eszközeit a céges hálózaton belül. Ugyanakkor, bár a vállalkozások felismerték, hogy az ügyfél személyes adatai (25 százalék), fizetési adatai (13 százalék) és az üzleti titkok (12 százalék) kiemelt biztonsági intézkedéseket igényelnének, ez kimerül az ingyenes vírusvédő termékek használatában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így védheted a csemetéd: tartsd meg a titkaid

ked nov 3 , 2015
Folytatódnak a Kaspersky Lab kutatójának, Katyerina Kocsetkova biztonsági tippjei, amelyekkel kivédheti, hogy ön vagy gyermeke az online támadások áldozatává váljon. Elmondja az utcán idegeneknek, hogy merre megy, mit eszik reggelire, vagy, hogy mi a legjobb barátai pontos címe? Valószínűleg nem. Az interneten ugyanezeket a szabályokat kellene követni. Ha nem állítja […]
Facebook