Így lopják el a Vatera felhasználói fiókokat

tolvajA napokban újabb csalási módszer vált ismerté, aminek a segítségével rosszindulatú felhasználók kísérletet tehetnek a Vatera felhasználói fiókok feltörésére — figyelmeztet a cert.hu. A módszerük alapja, hogy vásárlást követően ajánlatot tesznek a fiók megvásárlására (jellemzően több százezer forintos vételárat felkínálva), majd ha elutasító választ kapnak, akkor fiókfeltöréssel fenyegetik meg a felhasználónév tulajdonosát.

Ezt követően a Vatera Biztonsági Csoportja nevében (nem a publikus [email protected], vagy az [email protected] címről, csak a feladónév megjelölésével) olyan hamis üzenetet küldenek, amelyben azt kérik, hogy a levelükben javasolt jelszavak valamelyikre változtassák meg a fiók jelszavát.

Az aukciós portál biztonsági szakemberei felhívják a felhasználók figyelmét, hogy semmilyen körülmények között se dőljenek be a csalóknak és ha ilyen esetet tapasztalnak, akkor a lehető leghamarabb jelezzék a Vatera Ügyfélszolgálatának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a Predator 3D

vas máj 4 , 2014
Az Acer a napokban jelentette be új 3D monitorját, az Acer Predator GN246HL-t. A Predator GN246HL az első olyan 24 colos LED monitor, amely támogatja az NVIDIA 3D LIGHTBOOST technológiáját, 144Hz-es képfrissítéssel, megfelelő színmélységgel- és színhűséggel, magas minőségű kiegészítőjeként az asztali számítógépes-házimozis élménynek. A technológia kétszer olyan tiszta és élethű […]
monitor

Friss, ropogós