Q1: 11 százalékkal csökkentek az okostelefon-eladások

öreg mobiltelefonokA koronavírus-járvány kezdete óta a legnagyobb mértékben, 11 százalékkal csökkent az okostelefonok kiszállítása globálisan az idei első negyedévben – áll a szingapúri Canalys ágazati piackutató jelentésben.

A visszaesés mögött a kedvezőtlen gazdasági körülmények és a gyenge szezonális kereslet állt – vélték a jelentést összeállítói. A dél-koreai Samsung Electronics végzett az első helyen a világon az okostelefon-kiszállítások terén, 24 százalékos piaci részesedéssel, szemben az egy évvel korábbi 22 százalékkal, és a tavalyi utolsó negyedévi 19 százalékkal. A második helyen az amerikai Apple állt, piaci részesedése 18 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 15 százalékról, elsősorban az iPhone 13 iránti erős keresletnek köszönhetően.

A következő három helyen kínai cégek találhatóak, amelyeknek csökkent a piaci részesése. A lista harmadik helyén a Xiaomi állt 13 százalékos piaci részesedéssel, amely alacsonyabb a 2021 első negyedévi 14 százaléknál. A negyedik az OPPO tíz százalékos piaci részesedésével a tavalyi első negyedévi 11 százalék után. Az ötödik a vivo, amelynek a piaci részesedése nyolc százalékra esett az idei első negyedévben az egy évvel korábbi tíz százalékról. Minden más okostelefon-gyártó együttes piaci részesedése a kiszállítások alapján 27 százalékra csökkent a március végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 28 százalékról.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kriptovaluták kereskedelmével foglalkozó vállalkozót vertek át kriptovalutával

szo ápr 30 , 2022
Különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntett, valamint annak kísérlete megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három férfi ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy harmincmillió forinttal károsították meg áldozatukat, akinek kriptovalutát ígértek. A BRFK azt közölte, hogy az elkövetők egy kerestek meg azzal, hogy kedvező árfolyamon vásárolhat […]
kripto rubel

Friss, ropogós