Tényleg annyi a roamingnak?

kerdojelItt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít.

23. Igaz, hogy az Európai Unióban el lesznek törölve a romaing díjak? Folyamatban vannak az erre vonatkozó tárgyalások, de egyelőre végleges döntés még nincsen, jelenleg az Európai Parlament és a Tanács Európai Unión belüli nyilvános mobilhírközlő hálózatok közötti barangolásról (roaming) szóló 531/2012/EU rendeletében szereplő maximalizált díjak alkalmazandóak. A rendelet a szolgáltatói árak maximumát határozza meg, amelyektől a szolgáltatók lefelé eltérhetnek, többletköltség az euró-forint átváltásból, valamint az egyes tagállamok forgalmi adójának megfizetéséből származhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okostelefon a Telenor Felfedező magazinja

ked júl 28 , 2015
Az okostelefon-használók számára hasznos tippeket, trükköket és készülék-bemutatókat tartalmazó Telenor Felfedező magazin okostelefonokon és táblagépeken is elérhetővé vált. A digitális magazin – a papírra nyomott példányaihoz képest – több élményelemmel teszi izgalmasabbá az olvasást, látványos animációkat és interaktív funkciókat is kínál, például a cikkekben ajánlott alkalmazásokat közvetlenül le lehet tölteni […]