OuiShare: az Uber betiltása helyett az együttműködésre kellene koncentrálni

Berkovics-DalmaNem a megosztásra alapuló szolgáltatások, például az Uber betiltására kellene törekedni, hanem hasonlóan Észtországhoz, Amszterdamhoz és Szöulhoz, a kooperáció oldaláról kellene megközelíteni a kérdést – vélekedett a közösségi megosztáson alapuló gazdaságot (sharing economy) kutató nemzetközi szervezet, az OuiShare magyarországi és regionális vezetője. Berkovics Dalma úgy vélte: az Uberre egy olyan technológiai platformként kell tekinteni, ami lehetőségeket teremt azon dolgozók számára, akik átmenetileg és rugalmas időbeosztásban szeretnének jövedelemhez jutni. Ezek az egymás mellett párhuzamosan és rugalmasan végezhető tevékenységek határozzák meg az emberek munkához való viszonyának jövőjét, ellentétben a megszokott 8 órás munkanappal. Első és legfontosabb lépés azonban a tiszta szabályok létrehozása – mondta.

Hangsúlyozta, ma Magyarországon a nagy nemzetközi, jövedelemszerzésre irányuló “on demand” szolgáltatók közül csak az Uber és az Airbnb elérhető, de ezeknek a platformoknak a száma nőni fog a jövőben, ezért érdemes már most azt mérlegelni, miként lehet ezt a tendenciát előnyre fordítani. Az MTI kérdésére, hogy egyes országokban miként tilthatták be az Uber közösségi személyszállító alkalmazást, Berkovics Spanyolország példáját említette, ahol 2014 decemberében egy bírósági döntés alapján az internetszolgáltatóknak fel kellett függeszteniük az Ubernek nyújtott szolgáltatásaikat. Ennek eredményeként az applikáció továbbra is elérhető és letölthető maradt, azonban a szolgáltatást nem tudták igénybe venni a felhasználók az említett korlátozások miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Katasztrófatűrő tároló-rendszer érkezik az Országházba

pén jan 22 , 2016
A 99999 Informatika Kft. szállíthat az Országgyűlés Hivatalának katasztrófatűrő Storage rendszert, amelyet telepítenie és üzembe is kell helyezni a társaságnak az Országház és az Irodaház szervertermeiben. A tender keretében két darab 3PAR 8200 SAN katasztrófatűrő tárolórendszert fognak üzembe helyezni, amihez még Peer Persistence és a Peer Motion szolgáltatásokat is telepítenek. […]
Parlament

Friss, ropogós