Az Allegro Group a Google-lel viaskodik

1

tapsAz Európai Bizottság három éve tartó vizsgálatára a Google-lel szemben a nyár folyamán, legkésőbb szeptemberben pont kerülhet. Az Allegro Group (ez a cég üzemelteti többek közt a Vaterát, a TeszVeszt, az árukeresőt) szerint azonban a Google legutóbbi kötelezettségvállalásának elfogadása kedvezőtlenebb lenne, mint ha semmi sem történt volna, ezért az Allegro-csoport arra biztatja a legfontosabb hazai e-kereskedelmi szereplőket, hogy mielőbb foglaljanak állást a témában — írja a hirado.hu.

A vita arról szól hogy a Google organikus találatok fölött elhelyezett dobozában olyan ajánlatok szerepelnek, melyek a felhasználók számára organikus találatnak tűnnek, ám azok valójában fizetett hirdetések. A találati doboz használata azért aggályos, mivel a Google a saját szolgáltatásait – tekintet nélkül relevanciájukra – az organikus találatok fölé vagy azzal egy sorba rendezi. Ezzel hátrányos helyzetbe hozza az összes többi e-kereskedelmi oldal organikus találatát és előtérbe – azaz a keresési oldalon feljebb – helyezi a saját vertikális szolgáltatásai által kínált termékeket vagy szolgáltatásokat.

A Google három javaslatot tett a többi piaci szereplőt hátrányosan érintő hirdetési forma módosítására. Legutóbbi javaslatának lényege, hogy ha honlapján saját specializált keresőszolgáltatásokat kínál, akkor három, objektív szempontok alapján kiválasztott versenytársának ajánlatait is megjelenteti.

„A piaci szereplők közös érdeke, hogy az eljárás ne záruljon le egy számukra kedvezőtlen kötelezettségvállalás elfogadásával. Nem áll érdekünkben, hogy a Google bírságot kapjon, ahogy egy elhúzódó bírósági procedúra sem. Ezért bízunk benne, hogy az Európai Bizottság, mérlegelve az ügy jelentőségét, újragondolja a korábban javasolt megközelítésmódját, és az eljárás egy kedvezőbb döntésig tovább folytatódhat. Ha ez sikerül, az ágazat továbbfejlődhet és megmaradhat az európai gazdasági fellendülés első számú motorja” – mondta Chris Sherwood, az Allegro-csoport sajtószóvivője.

One thought on “Az Allegro Group a Google-lel viaskodik

  1. Be van szarva az Allegro, de az nem baj, mikor ők élnek vissza az erőfölényükkel a magyar piacon… Pusztuljanak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A férfi, aki legyőzte a Google-t

hét máj 19 , 2014
A Google-nak el kell távolítania az online keresőmotorok találataiban megjelenő személyes információt, ha az érintett magánszemély ezt kéri. Így rendelkezett egy spanyol állampolgár panaszának helyt adva az Európai Bíróság, az internetes szólásszabadság elé helyezve a személyi adatok védelmét. A bírósági ítélet előzményeként egy spanyol állampolgár, Mario Costeja González panaszolta be […]