Deutsch: az internet korunk legkomolyabb jótéteménye

A digitalizáció alapját jelentő internet a XX. század végének és a XXI. század elejének legkomolyabb jótéteménye – jelentette ki a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

Deutsch Tamás A média hatása a gyermekekre és fiatalokra című, háromnapos nemzetközi médiakonferencián kifejtette: a kormány a Digitális jólét program részeként megalkotta Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiáját, amelynek alapgondolata, hogy “a polgárokat nem kell megvédeni a digitális átalakulástól, hanem fel kell erre készíteni őket”. Hozzátette: a stratégia kitér a biztonságos internetezés és az értékteremtő internethasználati attitűd megalapozásának, az online zaklatás megelőzésének és kezelésének fontosságára, valamint a képzések és továbbképzések jelentőségére.

Az elmúlt esztendő eredményének nevezte az online gyermekvédelemmel kapcsolatos képzések elindulását. Közölte: két-három éven belül minden iskolában elérhető lesz a megfelelő sávszélesség, rendelkezésre fog állni a digitális tananyag és a megfelelő eszközök. A kormány szándéka a közeljövőben egy értékes tartalmakat felvonultató gyűjtőhonlap létrehozása, 2018 közepére pedig megerősítik az e-Magyarország hálózat pontjait, amelyek egyebek mellett a digitális kompetenciákat erősítő képzési központok lesznek – hangsúlyozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gondolnád, hogy van ami terv szerint halad?

vas okt 1 , 2017
Terv szerint halad az azonnali fizetési rendszer kialakítására indított országos projekt, a Giro Zrt.-ben elkezdődött a központi rendszer létrehozása – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a rendszer létesítését koordináló projektirányító bizottság ülését követően. A tájékoztatás szerint a zrt.-ben elkezdődött a központi rendszer létrehozása, ezzel párhuzamosan pedig folyamatban van a […]
Forint

Friss, ropogós