Cisco: egy biztonsági tragédia a Java

virusA Cisco évközi adatbiztonsági jelentése szerint a vállalatok gyenge pontjai – amelyek lehetnek elavult szoftverek, rossz kódok, elhagyott digitális eszközök vagy felhasználói hibák – nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a támadók kihasználják a sérülékenységeket. A társaság biztonságtechnikai kutatói szerint továbbra is a Java viseli a kártevők által leginkább kihasznált programozási nyelv kétes dicsőségű címét. A társaság szerint a behatolási okok között a Java sebezhetőségeinek kihasználása a 2013 novemberi 91 százalék-os csúcs után 2014 májusára újabb rekordmagasságba, 93 százalék-ra növekedett.

Van jó hír is, a széles körben elterjedt Blackhole exploit kit készítőjének tavalyi letartóztatása óta 87 százalékkal csökkent az exploit kitek száma. A 2014 első felében megfigyelt exploit kitek közül több is megpróbált beférkőzni a Blackhole által korábban uralt területre, de a szektornak egyelőre még nincs új éllovasa. Az elemzés szerint a vertikális piacokon szokatlan módon elszaporodtak a malware programok. 2014 első felében a gyógyszer- és vegyipar a webes kártevőket tekintve ismét a három legmagasabb kockázatú piac között szerepelt. Az első helyen a média áll, ahol az átlag közel négyszerese volt a webes kártevők előfordulásának száma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A combos jelszavak önmagukban kevesek

hét aug 18 , 2014
A Kaspersky Lab útmutatót bocsájtott ki a biztonságos jelszavak kiválasztásáról, használatáról és karbantartásáról, amit alább szinte változtatás nélkül közlünk. Jelszavaink legyenek megjegyezhetők, így nem szükséges leírnunk vagy egy számítógépes fájlban tárolnunk őket (ne felejtsük el, hogy ezt a fájlt kiberbűnözők ellophatják). A jelszavakban legyenek vegyesen kis- és nagybetűk, számok, valamint […]
jelszó

Friss, ropogós