Öt tipp, amivel elkerülheted, hogy lemásolják a bankkártyádat

bankcardItt a nyár, a felhőtlen nyaralás időszaka. Az utazások során sokszor összefuthatunk nagyon kreatív, bankkártya klónozásra szakosodott bűnözőkkel is. A Kaspersky lab néhány tippel próbál segíteni, hogy elkerülhessük a kellemetlenségeket.

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig legyünk óvatosak, ha ATM-ből veszünk fel pénzt vagy bankkártyával fizetünk. Nem szabad elfelejteni, hogy a bűnözők körülöttünk vannak, az utcán vagy akár egy zsúfolt bankban. Egy teljesen ártalmatlannak tűnő turistának kinéző, papucsos férfi is lehet az, aki a helyzetet kihasználva egyszerűen felhelyezi az apró kémkamerát egy ATM-re. Legyünk óvatosak akkor is ha véletlen nekünk jönnek, és azonnal ellenőrizzük fizetéskor, hogy a visszakapott kártyánk a sajátunk-e” — mondta Fabio Assolini, a Kaspersky Lab Global Research & Analysis Team vezető biztonsági kutatója.

A Symantec tippjei

  1. A chippel ellátott bankkártyák bár nem tökéletesek, még mindig biztonságosabbak és nehezebb őket klónozni, mint a mágnescsíkkal elátott társaikat. Amennyiben még nem rendelkezünk ilyen kártyával, érdemes utazás előtt beszerezni egyet.
  2. Ha lehet, ne adjuk oda a kártyánkat ismeretleneknek. Kérjük meg a személyzetet, hogy biztosítsanak számunkra mobil fizetési terminált.
  3. Legyünk óvatosak véletlen találkozások vagy balesetek során, amelyek esetén akár egy pillanatra is felügyelet nélkül maradhat a kártyánk. Ha ez mégis megtörténne, akkor minden esetben nézzük meg, hogy biztosan a saját kártyánkat kaptuk-e vissza. Azonban ha kétségeink vannak efelől, akkor inkább jelentsük a bankunk felé a problémát.
  4. Mindig kövessük figyelemmel a bankkártyánk forgalmi kimutatását, hogy időben értesüljünk az összes tranzakciónkról, és azonnal informáljuk bankunkat, ha valami gyanúsat észleltünk.
  5. Ahol csak lehetséges, mindig próbáljunk vezeték nélküli PoS eszközön keresztül fizetni, amely sokkal biztonságosabb, mint a régi, USB-vel vagy soros porton keresztül csatlakoztatott eszközök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NetIQ PlateSpin Forge 4: katasztrófa után sincs katasztrófa

ked jún 10 , 2014
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet  bejelentette, hogy elérhetővé vált a PlateSpin Forge 4, a katasztrófa utáni helyreállításra és az informatikai szolgáltatások migrációjára kifejlesztett PlateSpin termék legújabb kiadása. A megoldás alacsony költségek mellett biztosít teljes körű helyreállítást egy esetleges katasztrófahelyzet után, emellett leállás nélküli migrációt tesz lehetővé a szerverek között.

Friss, ropogós