Racsek feljebb lépett

Racsek Dániel, a Schneider Electric dél-kelet-európai régió Digital Energy területért felelős alelnökeRacsek Dánielt nevezték ki a Schneider Electric dél-kelet-európai régiójában a Digital Energy területért felelős alelnöknek.

Racsek 2023. június elsejétől tölti be az alelnöki pozíciót, a mindössze 36 éves szakember a legfiatalabb, aki a régióban ilyen kinevezést kapott. A szakember közgazdász diplomája megszerzése után nem sokkal csatlakozott a Schneider Electric csapatához és már több mint tíz éve dolgozik az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalatnál. Új pozíciójában a szakember felel a társaság energiagazdálkodást támogató digitális megoldásainak bevezetéséért a régióban. A Digital Energy csapat élén létrehozott új pozíció kialakítását az energiahatékonysági megoldások, a megújuló energiák integrálására irányuló piaci elvárások indokolták.

Mostani kinevezése előtt a vállalat EcoStruxure üzletágának üzletfejlesztési igazgatójaként csapatával olyan megoldásokkal foglalkozott, mint például az öntanuló intelligencia alapú, automatizált energetikai tanácsadási szolgáltatások. A szállodaszektorra is fókuszálva dedikált műszaki és projekt támogató csapatot hozott létre azzal a céllal, hogy olyan, akár egyedi igényekre szabott épületautomatizálási megoldásokat fejlesszenek, amelyek a hatékony működtetés mellett a vendégélmény növelését is szolgálják.

Az energiapiaci kihívások, az egyre nagyobb mennyiségben termelt megújuló energia integrálása a hálózatokba és az energiahatékonyság növelése iránti igény miatt a Digital Energy terület stratégiai jelentőségűvé vált a Schneider Electric számára. Racsek feladata lesz a jövőben a Schneider Electric portfóliójába tartozó, az energiagazdálkodást támogató digitális megoldások megismertetése a régió piaci szereplőivel, a társaság legjobb gyakorlatainak implementálása a térségben, valamint az, hogy minél széles körben bemutassa, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az energiahatékonyság növelésére. Új pozíciójában a magyar szakember egy hatfős, nemzetközi csapatot irányít és közvetlenül a Schneider Electric Dél-Kelet-Európáért felelős igazgatójának, Petr Hermann-nak jelent majd.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Magyar Posta odafigyel Nagykanizsára

csü aug 17 , 2023
ShareTweetPinShareAutomatizált szállítópályát helyezett üzembe a Magyar Posta Zrt. Nagykanizsán a március óta működő csomaglogisztikai üzemében. Az új szállítópályának köszönhetően lényegesen hatékonyabban és gyorsabban zajlik a csomagok szortírozása és feldolgozása a jelenleg 88 dolgozót foglalkoztató nagykanizsai üzemben – írja a cég közleményében. Az online vásárlások volumenének dinamikus növekedése a Magyar Postát […]
Magyar Posta csomaglogisztika

És még ez is...