Mobiltelefontolvajt fogott a Scotland Yard főparancsnoka

Sir Bernard Hogan-Howe
Sir Bernard Hogan-Howe

A Scotland Yard – hivatalos nevén Metropolitan Police főparancsnok, Sir Bernard Hogan-Howe éppen a BBC rádiónak adott interjút az észak-londoni Tottenham kerület Bruce Grove nevű metróállomása előtt, amikor egy taxisofőr a segítségét kérte. A taxis elmondta, hogy négy fiatalembert szállított, de utasai fizetés nélkül kiugrottak a kocsiból, sőt egyikük 20 fontot – nagyjából nyolcezer forintot – és egy mobiltelefont is ellopott a járműből. Sir Bernard azonnal félbehagyta az interjút, testőrével együtt bepattant a taxiba, és a tolvajok felkutatására indult. Rövidesen meg is találták egyiküket, egy 19 éves bűnözőt, akit a Scotland Yard első embere a helyszínen őrizetbe vett. Az időközben kiérkező járőrök a közelben elfogtak még egy tolvajt, aki a taxiban utazott.

A taxis a BBC-nek elmondta: fogalma sem volt arról, hogy az egyenruhás rendőr, akitől segítséget kért, a Scotland Yard főparancsnoka. A főparancsnok, aki az incidens után folytatta a BBC-interjút, felfedte: eddigi rendőrségi karrierje során az általa viselt összes rendőrtiszti rangban végrehajtott hasonló őrizetbe vételeket – egyszer a liverpooli rendőrkapitányság vezetőjeként fogott el egy ittas vezetőt -, de a Scotland Yard főparancsnokaként most először kapott el tolvajt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A helyzet rossz, de egyszer majd jó lesz

pén aug 15 , 2014
A bejelentett cégfelvásárlások száma és értéke már emelkedik, a lezárt tranzakciók száma azonban kismértékben visszaesett 2014 januárja és júniusa között – derül ki a KPMG globális felvásárláspiaci (Mergers and Acquisitions – M&A) felméréséből. A piac jövője ennek megfelelően biztató, a felvásárlásra fordítható vállalati források bővülnek, az üzleti bizalmat jelző várható […]
Dollár, pénzszámláló