A Magyar Posta odafigyel Nagykanizsára

Magyar Posta csomaglogisztikaAutomatizált szállítópályát helyezett üzembe a Magyar Posta Zrt. Nagykanizsán a március óta működő csomaglogisztikai üzemében.

Az új szállítópályának köszönhetően lényegesen hatékonyabban és gyorsabban zajlik a csomagok szortírozása és feldolgozása a jelenleg 88 dolgozót foglalkoztató nagykanizsai üzemben – írja a cég közleményében. Az online vásárlások volumenének dinamikus növekedése a Magyar Postát logisztikai infrastruktúrájának folyamatos fejlesztésére sarkallja annak érdekében, hogy ügyfeleit XXI. századi minőségben szolgálja ki. A társaság digitalizálja és automatizálja a raktártechnológiát, szállítópályákat helyez üzembe, modernizálja a szállítójárműparkját, és növeli csomagautomatáinak számát.

A nagykanizsaiak hálásak lehetnek a Magyar Postának

Horváth Tamás, a Magyar Posta szervezetirányítási vezérigazgató-helyettese szerint a Nagykanizsán élő mintegy 45 ezer ember négy postán intézheti ügyeit a jogszabályban elvárt kettő helyett, a főpostán kívül a keleti és a miklósfai városrészben, valamint a kormányablakban. (Ez valóban kirívó kedvezmény az állami vállalat részéről: a ~63 ezer lakosú Pesterzsébeten például egy postahivatal működik. A -szerk- megj.) Az eszközpark megújításával már ebben a régióban is korszerű, elektromos rásegítésű kerékpárok, illetve háromkerekű elektromos segédmotorkerékpárok segítik a kézbesítők munkáját.

A nagykanizsai üzemcsarnok 71 település csomaglogisztikai tevékenységét végzi, és 75 postát lát el biztonságos, korszerű munkakörülmények között. A szállítópálya óránként átlagosan mintegy kétezer küldemény feldolgozására képes, szalagja a 10 dekagrammostól a 32 kilogramm súlyú küldeményekig mindenféle csomagot képes feldolgozni, miközben a gép azok hitelesített tömeg- és térfogatmérését, illetve azonosítását és irányítását is elvégzi.

XXI. század: Háromszáz postát nincs informatikai támogatás

A közlemény arról is beszámol, hogy a társaság 2023-ban Kaposváron, Füzesabonyban, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Hatvanban, Nagykanizsán, Békéscsabán és Veszprémben épített ki automatizált csomagfeldolgozási rendszert. A fejlesztések között szerepel annak a közel háromszáz postának a gépesítése is, amelyet jelenleg még nem támogat informatikai rendszer.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A GVH segíti az influencereket a jogkövetésben

csü aug 17 , 2023
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Tájékoztató az influenszer marketingről című kiadványával segíti a véleményvezéreket abban, miként tudnak jogszerűen reklámozni. A GVH az elmúlt év végén aktualizált útmutatója gyakorlat-központúan, pozitív és negatív példák szemléltetésével mutatja be, miként lehet jogszerűen eleget tenni a fogyasztók tájékoztatását biztosító elvárásoknak, például egy kizárólag írásos szöveget […]
influenszer

És még ez is...