EY: a technológiai szektor a legvonzóbb magyar befektetési célpont

Paulovits Márton EYA technológiai szektor jelenleg a legvonzóbb célpont a befektetők számára Magyarországon: az első hat hónapban megtriplázódott az információtechnológiai tranzakciók száma 2020 hasonló időszakához képest, és további növekedés várható — állítja az EY vállalati összeolvadásokat és felvásárlásokat (M&A) elemző tanulmánya.

Az EY közleménye szerint Magyarországon 58 lezárt tranzakciót hoztak nyilvánosságra 2021 első fél évében. Paulovits Márton, az EY vállalati felvásárlásokkal és akvizíciókkal foglalkozó területének igazgatója a közlemény szerint kiemelte: a magyarországi akvizíciókat a piaci részesedés növelése mellett a technológiai képességek megerősítése határozta meg. Szinte minden szektorban nőtt a digitális szolgáltatások és megoldások iránti igény. A szektorban tapasztalt aktivitás is bizonyítja, hogy ezeket a készségeket felvásárlásokkal is megszerezhetik a vállalatok. Várakozásaik szerint a piaci szereplők 2021 második felében még aktívabbá váltak, ami további növekedést hoz – hangsúlyozta.

A magyar piacot 2021 első fél évében a belföldi tranzakciók határozták meg (47 százalék), és emellett a tavalyi 18-ról látványosan, 24 százalékra nőtt a hazai cégek külföldi beruházásainak aránya. A nyilvánosan közzétett külföldi tranzakciók elsődleges célpontja Németország és Szlovénia volt, de a magyarországi vállalatok aktívak voltak például Csehországban és Franciaországban is. A legaktívabb külföldi befektetők az osztrák, holland, lengyel, svéd és brit cégek közül kerültek ki. A korábbi évekkel összhangban továbbra is a stratégiai befektetők uralták a hazai piacot, az 58-ból idén 50 tranzakció kötődik hozzájuk – közölte az EY.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hétezer éves sörözés nyomára bukkantak Izraelben

ked dec 21 , 2021
ShareTweetPinShareA társas, közösségi sörfogyasztás 7000 évvel ezelőtti nyomára bukkantak Izraelben, a Jordán folyó völgyében lévő Tel Caf nevű régészeti lelőhelyen – jelentette a The Times of Israel. Az izraeli régészek szerint ez a társasági alkoholfogyasztás első ismert előfordulása az ókori Közel-Keleten. Véleményüket arra alapozzák, hogy alkohol előállítására használt gabonaszemek maradványait […]
izraeli söröskancsó

És még ez is...