Rengeteg postahivatalt zár be a Magyar Posta

Vár a Magyar PostaA Magyar Posta Zrt. ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében – jelentette be az állami vállalat.

A Magyar Posta közleménye szerint azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők. A Magyar Posta hangsúlyozta, hogy az érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el a munkáját, mindegyüket más postahelyekre irányítják át. A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését sem. A társaság folyamatosan gondoskodik az ügyfelek megfelelő tájékoztatásáról, az érintett posták november 11-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére. A Magyar Posta közölte, hogy jelenleg és a jövőben is lényegesen túlteljesíti jogszabályi kötelezettségeit, mert az előírt mintegy 1600 posta helyett a szüneteltetést követően is országszerte több mint 2200 posta áll az ügyfelek rendelkezésére. A hazai lefedettség nemzetközi szinten is kiemelkedő, míg Magyarországon 3,46 posta jut tízezer lakosra, addig ez a szám Európában 2,91.

Szeptember végén a Magyar Posta 35 budapesti postafiók bezárását jelentette be, a nyár közepe óta számos vidéki településen zártak be postafiókokat, amelyek azután postapartnerként, egy helyi boltban üzemelhettek tovább.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

LG Electronics Q3: a forgalom csodás, az eredmény... vegyes

hét okt 31 , 2022
Az LG Electronics (LG) történetének legnagyobb negyedéves árbevételével zárta a 2022. július-szeptemberi időszakot. A dél-koreai vállalat azt közölte, hogy a harmadik negyedévben 21 200 milliárd won (6160 milliárd forint) forgalmat ért el, ami az egy évvel korábbit 14,1 százalékkal múlta felül. Ez a forgalomnövekedés elsősorban a prémium kategóriás háztartási gépek, […]
Dél-Koreai Won

És még ez is...