Tovább nőne a FreeDee

Simó GyörgyFreedee Nyomdai Szolgáltató Művek Kft. regionális vezető szerepre tör a 3D nyomtatás piacán; a mikrovállalkozásként 2012-ben indult társaság mára kisvállalkozássá nőtte ki magát.

Simó György, a cég alapítója szerint a 3D nyomtatás a XXI. század meghatározó innovációja, egyre több iparágban fokozza a gyártási hatékonyságot, racionalizálja az alapanyagköltségeket, mindamellett, hogy a technológia a fenntarthatósági elvárásoknak is megfelel. A 3D nyomtatás globális piaca 2014-ben 4 milliárd dollár volt, addig a nemzetközi elemzők 2026-ra már 44 milliárd dollárt prognosztizálnak.

Simó szerint a cégcsoport konszolidált árbevétele 2021-ben elérte a 2,4 milliárd forintot. A társaság vezetése a jövőben üzleti növekedést elsősorban a nagyméretű, ipari minőségű professzionális 3D nyomtatók és szkennerek térhódításában lát. Az elmúlt tíz évben a cégcsoport több mint 1500 3D nyomtatót telepített, főként a kkv szektorban. Magyarországon kívül Csehországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkeznek telephellyel, összesen 35 főt foglalkoztatva.

Az első lezárt üzleti évben 2013-ban a nettó árbevétel mindössze 9,755 millió forint volt, míg 2021-ben már 857 801 000 forint nettó árbevételt értek el. Idén 15-30 százalék közötti növekedést terveznek, bár a háború, az infláció, a forint gyengülése és a növekvő energiaárak sok tervezett beszerzést meghiúsít. Közölték azt is, hogy minden telephelyen folyamatosan bővítenek. Jövőre várhatóan legalább a tervezett árbevétel-növekedés ütemével megegyezően bővül majd a létszám. Főként az értékesítés területén, valamint az egyre több eladott gép miatt a szerviz és ügyféltámogatás területen bővítenek a legaktívabban – írták.

A társaság vezető tisztségviselője Koperniczky Ferenc Csaba. A cégbejegyzés szerint a társaság fő tevékenysége gép, hajó, repülőgép ügynöki nagykereskedelme. A Freedee kft. tulajdonosa az Admasys International Kft., amelynek három tulajdonosa van: a Sales Logics s.r.o., Koperniczky Ferenc Csaba és a Bazin Investments Kft. Ez utóbbi tulajdonosa Simó György.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mesterséges intelligenciával találtak amiloidokat

hét okt 10 , 2022
Több ezer amiloidmintát találtak az ELTE kutatói az egyetemen létrehozott algoritmus és szerver, a Budapest Amiloid Prediktor segítségével. Az amiloidok kóros fehérjék, felismerésük súlyos betegségek megelőzésében és gyógyításában játszhat fontos szerepet. A sejtek belsejében az élet alapjául szolgáló fehérjék oldott formában vannak jelen. Oldhatóságuk térbeli szerkezetükkel van kapcsolatban: ha a […]
kémia