Prepaid: Spórolhatsz, ha eSIM kártyával utazol

túrista telefonál térképA kifejezetten utazóknak szóló feltöltőkártyás szolgáltatás a fizikai SIM kártyák mellett már eSIM kártyán is elérhető a CitySIM-nél.

A telefonok fejlődésével a mobilszolgáltatók is újításokkal rukkolnak elő. “Az eSIM kártyánk már három éve létező termék, de a pandémia miatt elhalasztottuk a széleskörű bevezetését” – mondta Veres Gabriella, aki a Lloyd Magazin főszerkesztője, a CitySIM távközlési szolgáltatásért felelős, valamint a CitySIM cég képviselője Magyarországon és külföldön, és még a CitySIM vezérigazgatója IS… igaz ilyen nevű társaság nem létezik, ugyanis a CitySIM az Egyesült Államokban bejegyzett Fun in Europe LLC védjegye. Az iPhone 14-es sorozata az Amerikai Egyesült Államokban például már kizárólag eSIM kártyával működik, fizikai SIM kártyának egyáltalán nincs hely benne. Az iPhone készülékekben egyszerre húsz, míg a Samsung, Huawei, Xiaomi egy egyéb androidos eszközökben egyszerre öt-tíz eSIM használata támogatott, készüléktől függően. Az eSIM kártya többször is telepíthető, de csak egyetlen készülékre.

Az eSIM egy nagyon kényelmes megoldás. Egyszerűen csak beolvasunk egy QR kódot a telefonunk kamerájával, és egy varázsló végigvisz a telepítés lépésein. Az egész néhány kattintás, és máris használhatjuk a vadonatúj eSIM kártyát. A telefon beállításait használva válthatunk az eSIM kártyák között, attól függően, hogy melyik szolgáltatót szeretnénk éppen használni. Az is megoldható egy készüléken, hogy míg a hívásokat egyik eSIM kártyán fogadjuk, az internetet egy másik eSIM kártyáról használjuk. Igény szerint váltogathatunk a szolgáltatók között, ami lényegesen kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi a felhasználó dolgát. Így akár az utazás alatt is rendelhetünk egy eSIM kártyát, amit azonnal megkapunk e-mailben és már használatba is vehetünk. Legjobb, ha utazás előtt gondoskodunk erről is, de az eSIM opcióval már bármikor meggondolhatjuk magunkat.

A CitySIM kifejezetten utazóknak szóló szolgáltatása már tíz éve elérhető a magyar utazók számára is. A szolgáltatással akár 80-90 százalékot is meg lehet spórolni a roaming szolgáltatásokon külföldi útjaink során. A szolgáltatás nem csak olcsó, de minden megszokott funkciót tartalmaz és a minőség is kiváló, csak úgy, mintha egy helyi SIM kártyával csatlakoznánk a hálózatra az adott országban. Előnye, hogy nem kell minden országban új SIM kártyát vadásznunk és ezzel tölteni az időt az utazásunk elején, a CitySIM kártyára már indulás előtt feltölthetjük a felhasználásra szánt összeget, előre tájékozódhatunk a legkedvezőbb adatcsomagokról és aktiválhatjuk is azt, így érkezéskor már a reptéren egy működő szolgáltatás fogad minket és azonnal használhatjuk minden megszokott applikációnkat ugyanúgy, mintha itthon lennénk. Ráadásul a már meglévő SIM kártyánkat és a megmaradt egyenleget a legközelebbi utazásainkon is tudjuk használni, ezzel időt, pénzt és utánajárást spórolva.

CitySIM eSIM kártya 45 euróba kerül, ami tíz eurónyi feltöltést tartalmaz. Mielőtt döntesz, járj utána a percdíjaknak!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Alapítvány saga: Jászai váltja Lantost Szegeden

szo ápr 15 , 2023
ShareTweetPinShareJászai Gellértet, a 4iG csoport elnökét választotta kuratóriumi tagnak a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi ülésén – közölte a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). A közleményben idézték Jászait, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte az alapítvány felkérését, amelynek köszönhetően részt vehet a 150 esztendős felsőoktatási intézmény munkájában. Az SZTE Magyarországon az informatikai és mérnöki képzés […]
Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója

És még ez is...