Németország 20 milliárd euróval csábítja a chipgyártókat

chipNémetország körülbelül húsz milliárd euró beruházást tervez a félvezetőiparba az elkövetkező években – közölte a német gazdasági minisztérium.

Az ország a világ chipgyártóit tudta vonzani gyárak alapítására azáltal, hogy támogatást nyújtott az EU chips-törvénye alapján, amelynek célja, hogy 2030-ra megduplázza és elérje a húsz százalékot az Európai Unió részesedése a globális chipgyártásban. Az Intel a múlt hónapban jelentette be, hogy több mint 30 milliárd eurót költ két chipgyártó üzem fejlesztésére Magdeburgban. Ezt a befektetést a német kormány a tervezett 20 milliárd euró felével, tízmilliárd euróval támogatja. A maradék tízmilliárdot más chipgyártók kapják, mint például az Infineon, a Globalfoundries és a TSMC.

A minisztérium közölte, hogy a tajvani TSMC félvezetőgyártó is érdeklődést mutatott egy németországi félvezetőgyártó létesítménybe való befektetés iránt, és a minisztérium szoros kapcsolatban állt a vállalattal egy befektetési döntés kapcsán. A TSMC, a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója 2021 óta tárgyal a német Szász szövetséggel egy drezdai gyártóüzem felépítéséről. A támogatásokat 2024-től a Klíma- és Transzformációs Alapból fogják lehívni – közölte a tárca, hozzátéve, hogy csak az Európai Bizottság jóváhagyása után adhat támogatást egyedi projektekre. (Nincs kétségünk a jóváhagyást illetően. A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

iPhone 15: minden, amit az új modellről tudni lehet

pén júl 28 , 2023
ShareTweetPinShareAz iPhone 15 várható megjelenése néhány hónapra van még, azonban az Apple-nek nehéz dolga van, ha titokban akarja tartani az új iPhone sorozat részleteit, mivel sok különböző beszállító vesz részt a gyártásban. Várhatóan összesen négy iPhone 15 modellt fogunk látni, amelyek ugyanolyan méretűek lesznek, mint az iPhone 14 széria, beleértve […]
iPhone 15 okostelefon

És még ez is...