iPhone 15: minden, amit az új modellről tudni lehet

iPhone 15  okostelefonAz iPhone 15 várható megjelenése néhány hónapra van még, azonban az Apple-nek nehéz dolga van, ha titokban akarja tartani az új iPhone sorozat részleteit, mivel sok különböző beszállító vesz részt a gyártásban.

Várhatóan összesen négy iPhone 15 modellt fogunk látni, amelyek ugyanolyan méretűek lesznek, mint az iPhone 14 széria, beleértve a két 6,1 hüvelykes és két 6,7 hüvelykes iPhone-t. Az egyik 6,1 hüvelykes modell az alap iPhone 15 lesz, míg az egyik 6,7 hüvelykes modell egy iPhone 15 „Plus” változat. A másik 6,1 és 6,7 hüvelykes készülékek a magasabb kategóriás és drágább „Pro” modellek lesznek.

Mint az iPhone 14 sorozat esetében volt, idén is az iPhone 15 Pro modellek kapják majd meg a legújabb funkciókat. A várakozások szerint az iPhone 15 Pro modellek fejlettebb technológiával és tulajdonságokkal érkeznek majd, amelyek különböznek az alap modellektől. Ezeknek a fejlesztéseknek és újdonságoknak köszönhetően az iPhone 15 Pro modellek valószínűleg vonzóbbak lesznek azoknak a felhasználóknak, akik a kiemelkedő teljesítményt és extra funkciókat keresik. Alább részletezzük a több forrásból is megerősített változásokat és újdonságokat az új modellekkel kapcsolatban.

iPhone 15 tokokDizájn változás és régebbi iPhone tok illeszkedés

Több 3D nyomtatott iPhone 15 és iPhone 15 Pro modell is betekintést nyújtott abba, hogy az előző generációs iPhone 14 tokok hogyan fognak illeszkedni. Sajnos úgy tűnik, hogy a régebbi tokokat nem lehet majd használni az új készülékekkel. Kisebb változtatások az iPhone 15 sorozat méreteiben megakadályozzák a tokok illeszkedését. Például az iPhone 15 Pro modellek nagyobb hátlapi kamerákat kapnak, valamint kisebb változtatásokat is alkalmaztak a gombok elhelyezésén. A Phonebox.hu értesülései szerint, bármilyenek is legyenek az új készülékek, a telefontok gyártók eddig is időben megkapták az új tervrajzokat, a megfelelő iPhone tokok gyártásához. Tehát nem kell aggódnunk, ha már a bemutató napján rendelünk egy új védőtokot a készülékünkre, mert az biztosan illeszkedni fog, és megfelelő védelemmel látja el a kijelzőt és a törékeny hátlapot is.

Vezeték nélküli töltés gyorsasága

A tápellátással foglalkozó weboldal, a ChargerLab.com májusi jelentése szerint az összes iPhone 15 modell támogatni fogja a 15W vezeték nélküli töltést a Qi2 nyílt szabvány használatával. Ha ez igaznak bizonyul, az iPhone 15 teljes sebességű vezeték nélküli töltésre alkalmas eszközök teljesen új világát nyithatja meg. Az Apple korábban csak 7,5W-ra korlátozta a vezeték nélküli töltési szabványokat, a teljes 15W töltési sebességet a gyári Apple MagSafe engedélyezett kiegészítőire tartogatta.

Periszkóp technológiával felvértezett távolsági objektív

Az ismert Apple megfigyelő, Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője szerint az iPhone 15 Pro Max egy periszkópos stílusú távolsági objektívet kap. Ez a fajta távolsági objektív lehetővé teszi magasabb optikai zoomszintek használatát, Kuo szerint az iPhone 15 Pro Max-ban akár 6x optikai zoom is elérhető lesz. Az iPhone 14 Pro Max optikai zoomja 3x-ig korlátozódik, ami elmarad a konkurensek, például a Samsung Galaxy S22 Ultra 10x optikai zoomjától.

iPhone 15Új csatlakozók: Helló USB-C, viszlát Lightning

Ez a pletyka már évek óta kering, de 2023-ban végre megtörténhet az átállás a Lightning csatlakozóról az USB-C portra. Ennek oka talán az Európai Unió nyomása, amely évek óta egy közös töltési szabványt sürget. 2022-ben a blokknak sikerült elfogadnia a jogszabályt, amely szerint az Apple-nek fel kell szerelnie az iPhone-jait USB-C portokkal 2024-ig, ha azokat az EU-ban akarja értékesíteni.

A kérdés az, hogy az Apple átváltja-e az összes iPhone modellt USB-C-re, vagy csak az Európai Unióban értékesített modelleket. Az Apple már most is régiónként módosítja az iPhone modelleket, ahogy azt az iPhone 14-nél tette: az amerikai verzióban elektronikus SIM-kártya található, míg a többi változatoknál megmaradt a fizikai SIM-kártya. Azonban vannak jó okok arra, hogy az összes iPhone-t áttérjen az USB-C-re a jövőben – legalábbis Avi Greengart, a Techsponential.com elemzője szerint.

„Nagyobb ökoszisztéma, biztonság és kiegészítői szempontok vannak a tápellátási/adatcsatlakozóval kapcsolatban, ezért úgy gondolom, hogy valószínűbb, hogy az Apple az összes iPhone-t globálisan átállítja USB-C-re az iPhone 15 időpontjában, hogy megfeleljen az európai szabályozásnak” – véli az elemző.

A dinamikus sziget minden modellre kiterjed

Az Apple valószínűleg továbbra is négy iPhone modellt fog értékesíteni az iPhone 15 sorozatban. Meg nem erősített hírek szerint a korábbi változathoz hasonló dizájnt fogunk kapni, kivéve, hogy az iPhone 14 Pro átalakuló kivágása, a Dynamic Island, minden modellekre kiterjed. Ezt a pletykát a kijelzőkkel foglalkozó elemző, Ross Young hozta nyilvánosságra, aki egy szeptemberi tweetjében azt is megjegyezte, hogy nem tartja valószínűnek, hogy az alap iPhone 15 modellek magasabb képfrissítési rátával rendelkezzenek, mint az Apple Pro iPhone-jai, mert az ellátási lánc ezt jelenleg nem teszi lehetővé.

Megnövelt RAM a Pro modellekhez

A taiwani TrendForce kutatócég szerint az iPhone 15 sorozat Pro modelljei a várható A17 Bionic chipsettel összehangolva 8GB RAM-ot kapnak. Az alapmodellek viszont továbbra is 6GB RAM-on maradnak, amit az ismert elemző, Jeff Pu a Haitong International Securities jelentése alapján is megerősített.

Megjelenési dátum és elérhetőség

Az iPhone 15 modellek várhatóan 2023 szeptemberében kerülnek piacra, ha az Apple követi hagyományos már-már megszokottnak mondható szeptemberi bemutatók menetrendjét. Az alap iPhone 15 várhatóan azonnal elérhetőek lesznek a készülékek előrendelésének megkezdésekor, de az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek ellátottsága a pletykák alapján korlátozott lehet. Voltak problémák a kijelző gyártásával, ezért számítani lehet egy-két hónapos csúszásra.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

4iG - montenegrói kormány: nagy lett a barátság

pén júl 28 , 2023
Partnerségre lépett a montenegrói kormány és a 4iG Nyrt., emellett megállapodtak arról, hogy azonnali hatállyal lezárják a ONE Crna Gora mobilszolgáltató felvásárlásával örökölt peres és vitás ügyeiket. A megegyezést követően Dritan Abazovic, Montenegró miniszterelnöke, valamint Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke szándéknyilatkozatot írt alá a nyugat-balkáni ország digitális átállásának felgyorsítása […]
Elöl (balról jobbra): Jászai Gellért, a 4iG csoport elnöke és Dritan Abazović, Montenegró miniszterelnöke; mögöttük: Négyesi József montenegrói magyar nagykövet, valamint Goran Djurovic, Montenegró gazdaságfejlesztési és idegenforgalmi minisztere.

És még ez is...