Magyar fizikus nyerte a GE globális kódfejtő versenyét

m2mSzabó Zoltán 29 éves magyar fizikus nyerte a GE Twitteren zajló globális informatikai versenyét, amelyen a GE legokosabb számítógépeinek beszélgetését kellett megfejteniük a résztvevőknek. Világszerte több mint ezer it-szakember, szoftvermérnök és adattudós, valamint profi és amatőr programozó kapcsolódott be a játékba a Twitteren, hogy az informatikai és kódfejtő képességeiket felhasználva előrébb jussanak. A fiatal magyar szakember két hét alatt, elsőként fejtette meg a feladványt, így ő nyerte meg a tízezer dolláros díjat és emellett részt vehet a GE Minds + Machines elnevezésű, San Franciscóban megrendezendő novemberi konferenciáján is.

A magyar fizikus azért jelentkezett a versenyre, hogy a doktori értekezésének írása közben felfrissítse az elméjét. “Ez volt a tökéletes kihívás számomra. Mivel a kriptográfia nagy szenvedélyemmé vált az elmúlt évben, így nem gondolkodtam sokat azon, hogy csatlakozzam a játékhoz. A játék első két feladata viszonylag könnyű volt, de a harmadik feladvány megoldása két hétig tartott.” A GE szerint az ipari internet – vagyis a gépek, személyek és adatok integrált hálózata – alapjaiban változtatja meg az életet és kétszer annyi értéket állít majd elő, mint a polgári internet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Amerikában és Afrikában terjeszkedik a fantasyjátékokat fejlesztő magyar startup

ked szept 13 , 2016
Észak- és Dél-Amerikában terjeszkedik, miközben Brazíliában már piacvezető a Máltán, az Egyesült Államokban és Londonban is céggel rendelkező, fantasyjátékokat fejlesztő magyar Statzup Kft., amelyben legutóbb 1,4 millió dolláros (383 millió forint) tőkeemelést hajtott végre a Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. A társaság még az idén terjeszkedne Egyiptomban, majd a Szaharától […]

Friss, ropogós