Digitális amnézia: a telefonszámokat már nem jegyezzük meg

agy-memoriaA “Google Effect”, vagyis digitális világunk hozadéka, amelynek köszönhetően az információk halmaza elérhető online, beleértve személyes adatainkat is, hatással van a memóriánkra, derült ki a Kaspersky Lab új kutatásából. A tanulmány megállapította, hogy az európai internethasználók többsége nem emlékszik a fontos telefonszámokra, sem a gyermeke számára (53 százalék), sem a gyerekek iskoláinak (90 százalék) vagy a munkahelyének (51 százalék) a telefonszámára.

Körülbelül a harmaduk nem tudta felidézni a partnere számát, és tízből négyen nem emlékeztek gyerekkori otthoni vonalas telefonszámukra. A Kaspersky kutatása szerint nem vagyunk képesek fontos információkat memorizálni, ami annak köszönhető, hogy ezt a feladatot olyan digitális eszközökre bízzuk, mint például az okostelefon. A megkérdezett 16 és 24 év közötti fogyasztók majdnem fele (43 százalék) azt mondta, hogy az okostelefonjában tart szinte minden információt, amire szüksége van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A közép- és a felsőkategóriában erős a Huawei

hét júl 27 , 2015
A Huawei közép és felső kategóriás készülék szállításai heven százalékkal emelkedtek az előző üzleti évhez képest, amely az összes, a vállalat által szállított mobiltelefon harmincegy százalékát teszi ki, a teljes bevételnek pedig közel negyvenhárom százalékát jelenti. A Huawei felsőkategóriás Mate7 okostelefonból összesen ötmillió darabot szállított ki globálisan. A 2014 júniusában […]
Huawei