Több mint 500 határozatot hoztak szerencsejáték-oldalak ellen

rulett-szerencsejatekKeddig már 518 esetben hozott blokkolásról szóló tiltóhatározatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerencsejáték-felügyeleti főosztálya az engedély nélküli online sportfogadási, kaszinó– és pókeroldalak ellen, idén eddig 105 oldal blokkolását rendelték el, a ténylegesen blokkolt honlapok száma 410 – közölte a NAV az MTI érdeklődésére kedden. Az adóhatóság a szerencsejáték-szervező társasággal szemben engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt a blokkolás mellett rendszeresen bírságot szab ki.

A szerencsejáték szervezéséről szóló törvény szerint a NAV által elrendelt ideiglenes hozzáférhetetlenné tételek végrehajtását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az elektronikus hírközlésről szóló törvény alapján szervezi és ellenőrzi. Az elrendelt blokkolások hírközlési szolgáltatók általi végrehajtásának ellenőrzése az NMHH hatáskörébe tartozó feladat. Amennyiben a blokkolt honlapok esetében a NAV feltárja, hogy a szervező a blokkoláshoz szükséges technikai adatokat megváltoztatja, ezáltal a honlapon kínált szerencsejátékok elérhetőek, akkor a szükséges ellenőrzés után ismét kezdeményezi a blokkolás aktualizálását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagyon soványka laptopot mutatott be a HP

sze ápr 6 , 2016
Bemutatták a világ talán legvékonyabb laptopjának számító HP Spectre-t. A hordozható számítógép, amelynek CNC-forgácsolással készült az alumíniumháza, mindössze 10,4 milliméter vastag, vagyis a főként távirányítókban használt AAA elemhez mérhető. A készülék Intel Core i5 és i7 processzorokkal, full HD felbontású, 13,3 collos Edge-to-Edge, azaz gyakorlatilag keret nélküli kijelző, illetve a […]