Ne osszunk meg minden marhaságot: segít az ESET

facebookBenne vagyunk a fesztiválszezonban: az okostelefonok, táblagépek és laptopok nélkül már egyre nehezebben tudják elképzelni a bulizást, a pihenést. A szlovák biztonságtechnológiai vállalat, az ESET szakértői néhány tippet és tanácsot adtak közzé, hogy az egyre nélkülözhetetlenebb eszközök biztonságos és körültekintő használatával gondtalan legyen a nyaralás.

9. Ne terjesszünk linkeket és posztokat ellenőrzés nélkül! Az információk és linkek megosztása vizsgálat nélkül nagyon kockázatos. Becsaphatnak minket, így helytelen és rosszindulatú tartalmakat oszthatunk tovább. Ellenőrizd ezeket a tartalmakat egy megbízható hírportálon, mielőtt megosztanád őket a közösségi médiában.

10. Úgy posztolj, hogy bármi, amit kitettél, saját életre kelhet! Ugyan kitörölhetünk tartalmakat, azokat már lehet, hogy látták és elmentették. Ne kapkodj, jól gondold, meg mit osztasz meg! Bárki, aki látja az általad kiposztolt fényképet, bármikor lementhet magának egy másolatot és azt tehet vele, amit csak akar.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.