Börtön vár az internetes csalópárra

bilincsA Békéscsabai Járási Ügyészség 89 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 25 éves budapesti férfival, és élettársával, egy 23 éves budapesti nővel szemben, akik nem létező termékeket értékesítettek az Interneten és így 89 sértettet károsítottak meg. A vádirat szerint a büntetett előéletű, 25 éves széltoló 2013. szeptemberében a saját nevében, illetőleg 13 különböző álnéven regisztrálta magát az egyik közösségi oldalon, valamint további 11 különböző felhasználónéven apróhirdetési oldalakon, és ezen portálokon keresztül műszaki cikkeket – főként márkás mobiltelefonokat, ezen felül laptopot, táblagépet, játékgépet – hirdetett kedvező áron.

A nyomozás során felderített 89 sértett 2013 szeptembere és 2015 februárja között ezekből a termékekből rendelt a svindlertől, úgy, hogy a vevők a vételárat vagy annak egy részét az általa megadott, az élettársa nevén lévő bankszámlaszámra előre átutalták. Ahogy az várgható, ezt követően a sértettek hiába várták a kifizetett árukat, azok nem érkeztek meg. A kókler páros a sértetteknek egyenként 2550-tól 60 ezer forintig terjedő kárt okoztak, összességében közel 1,8 milli forint veszteséget okozva áldozataiknak.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a hantás férfit három rendbeli kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és 86 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétségével, míg a nőt egyrendbeli bűnsegédként elkövetett csalás bűntettével és szintén bűnsegédként elkövetett 77 rendbeli csalás vétségével vádolja. A járási ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, amely a halmazati büntetésre tekintettel 4 év 6 hónapig terjedhet. A nyomozás során több sértett kérte kárának a megtérítését, az ügyészség ezen polgári jogi igényeket alaposnak találta, és azok megítélését indítványozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.