Megjelent a VirtualBox 5.0

virtualboxAz Oracle bejelentette ingyenes és nyílt forráskódú virtualizációs szoftverének, az Oracle VM VirtualBox 5.0-s kiadását. A fejlesztők és felhasználók egyik legfontosabb eszközeként, a VirtualBox nem igényel költséges szerverkörnyezetet a helyi és felhő alapú alkalmazások fejlesztéséhez, a megoldás bármilyen szabványos x86-os asztali számítógépen vagy laptopon is használható. Az Oracle megoldása lehetővé teszi a felhasználók számára a platformfüggetlen virtuális gépek létrehozását a szoftverfejlesztéshez, teszteléshez, illetve általános célú operációs rendszer (OS) virtualizációhoz, amelyhez futásidejű titkosítás is választható. Az 5.0-s kiadás támogatja a legfrissebb vendég- és gazdarendszereket: Mac OS X Yosemite, Windows 10, Oracle Linux, Oracle Solaris, más Linux rendszerek és régebbi operációs rendszerek.

A legújabb funkciók
Paravirtualizációs támogatás Windows és Linux vendégrendszerek számára: Jelentősen javítja a vendégrendszerek teljesítményét a beépített virtualizáció támogatásával az Oracle Linux 7 vagy a Microsoft Windows 7 és újabb rendszereken.
Jobb processzorkihasználtság: Szélesebb processzorutasításokat biztosít a vendégrendszerek számára, amely lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy a legjobb teljesítmény érdekében a legújabb hardverutasításokat használják.
USB 3.0-s eszközök támogatása: A vendégrendszerek közvetlenül felismerik az USB 3.0-ás eszközöket és ennek megfelelő sebességgel működnek. A vendégrendszerek beállíthatók USB 1.1, 2.0, illetve 3.0 támogatására is.
Kétirányú drag-and-drop funkcióval támogatott Windows: Windows, Linux és Oracle Solaris vendégrendszerek minden gazdafelületen támogatják a tartalmak drag-and-drop kezelését a két rendszer között. A drag-and-drop funkció segítségével átláthatóan másolhatók és nyithatók meg fájlok, könyvtárak és más állományok.
Lemezek képfájljainak titkosítása: A virtualizált merevlemezek tartalmát tároló képfájlok futás alatti titkosítása az AES iparági szabvány használatával, amely 256 bites adatkódolási kulcsot használ. Ez segít az adatok biztonságos és titkosított kezelésében, mikor a virtuális gépek nincsenek használatban a fejlesztők gépein vagy a szervereken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ez van Európán kivül: roaming akadémia

hét júl 20 , 2015
Itt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít. 17. Európai Unión kívüli országokban is tudjuk használni a hazai előfizetésünket? Igen, de ilyenkor nem az Európai Unió tagállamaira […]