Jó hónapjuk volt a kínai mobilgyártónak februárban

okostelefonKínában rekordmértékben emelkedett a mobiltelefonok kiszállítása februárban az előző évi hasonló időszakkal összevetve, amikor a koronavírus járvány miatt szigorú korlátozások voltak életben az ázsiai országban. A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet (CAICT) azt közölte kedden, hogy februárban 21 millió 760 ezer készüléket szállítottak ki, 241 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Ezen belül a kiszállított okostelefonok száma 237 százalékkal, 21 millió 340 ezerre emelkedett, az 5G rendszerű mobilkészülékekből 15,07 milliót szállítottak ki, 69,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A kínai piacon 28 új modellt vezettek be februárban. A CAICT kimutatása szerint a múlt hónapban a Kínában kiszállított mobilkészülékek döntő része, 89,9 százaléka, 19 millió 570 ezer volt kínai márkájú.

Tavaly 308 millió készüléket adtak el Kínában, 21 százalékkal kevesebbet a megelőző évhez képest elsősorban a koronavírus-járvány miatt. Egy évvel korábban, 2019-ben 6,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel, akkor leginkább a gazdaság növekedésének a lassulása okozta a visszaesést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Licenszelné 5G technológiáját a Huawei

sze márc 17 , 2021
Elérhetővé tenné szabadalommal védett, ötödik generációs (5G) mobiltechnológiájának licencét a Huawei kínai telekommunikációs társaság más okostelefon-gyártók számára – közölte a vállalat. A licencdíj felső határát 2,5 dollárban szabták meg készülékenként – jelentette be az eseményen Jason Ding, a Huawei szellemi tulajdonért felelős részlegének vezetője. A licencdíj nyilvánossá tételével a vállalat […]
ZX-81

És még ez is...