Mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft

iskolai osztály - naplóAz ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt.

A mesterséges intelligencia egyre inkább a mindennapjaink része, a Microsoftnak, mint megoldásszállítónak, az ELTE-nek pedig, mint oktatási-kutatási intézménynek fontos, hogy minél többen meg tudjanak ismerkedni a területtel, a lehetőségeivel. Ezért is kezdtek bele a tananyag fejlesztésébe. A tananyag célja, hogy gyakorlatorientáltan bemutassa a gépi tanulás, adatelemzés alapjait és ehhez a Microsoft által nyújtott eszközöket, szolgáltatásokat, melyhez több ajánlott tanulási útvonalat is megadnak. A mélyebb matematikai, algoritmikus alapokkal jelen anyag nem foglalkozik, mert célja az algoritmusok használatának bemutatása, de az egyes leckékhez, témakörökhöz adnak olyan segédanyagokat, linkeket, amelyek segíthetnek a tudás elmélyítésében.

A tananyag tantermi és egyéni oktatásra is alkalmas, interaktív tanítási formára épít, a mesterséges intelligencia fogalmát, alkalmazási módjait, a kapcsolódó etikai normákat, majd később a jövőjét is a hallgatókkal közösen, őket vezetve határozza meg. Terveik szerint a tananyag nem áll meg itt, jelenleg is dolgoznak két összetettebb demó megvalósításán, illetve további elágazásokat is beépítenek, adattudományi, adatmérnöki, valamint adatelemző útvonalakra ágaztatva a tananyagot, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő tanulási utat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pompeo bünteti a Huawei munkatársait

csü júl 16 , 2020
ShareTweetPinShareMike Pompeo amerikai külügyminiszter a kínai Huawei távközlési óriásvállalat néhány munkatársa elleni szankciót jelentett be. Az amerikai diplomácia irányítója a Huawei büntetőintézkedésekkel sújtott munkatársait ipari kémkedéssel vádolta meg, és vízumkorlátozásokat jelentett be velük szemben. Pompeo egyúttal üdvözölte a brit kormány döntését, amelynek értelmében London megszakította üzleti kapcsolatait a Huaweijel. Robert […]
Huawei

És még ez is...