MI-alapú árértékelő segíti az autóvásárlók döntését

instacarAz Instacar és a JóAutók.hu partnersége révén egy kattintással kiderül az adott autó reális értéke.

Az Instacar magyar startup céggel kötött partneri megállapodás nyomán immár a hazai autóvásárlók is azonnal és díjmentesen juthatnak hiteles, független árértékeléshez a JóAutók.hu oldalain meghirdetett autókról. A gyors ár-összehasonlítás lehetősége, amely az ingatlanok és műszaki cikkek vásárlása kapcsán már megszokott szolgáltatásnak számít, ezentúl az autókkal kapcsolatos, általában hosszú évekre szóló befektetési döntés meghozatalában is alapvető segítséget nyújt.

Az Instacar szolgáltatása mesterséges intelligenciára épül, amely minden esetben valós időben elemzi és veti egybe a konkrét autó tulajdonságait az elérhető piaci adatok széles körével, ennek alapján kalkulálva az autó piaci értékét.

„Működésünk alapelve az átláthatóság biztosítása az autókereskedelemben, így örömmel tettük elérhetővé a független árértékelés lehetőségét is – mondta Halász Bertalan, a Jóautók.hu vezérigazgatója. – Hirdetési oldalainkon az ár mellett egy ötfokú skálán mutatjuk meg az adatalapú értékelést, amelyet az Instacar biztosít. A felhasználók pozitív fogadtatását jól jelzi, hogy első felméréseink szerint a felhasználók 78 százaléka hasznosnak ítéli keresése közben ezt a funkciót.”

Önálló applikációként is elérhető

Az Instacar szolgáltatása önálló mobilapplikáción is elérhető. Az alkalmazásnak csupán egy magyar rendszámra van szüksége. A jármű beazonosítását követően megjelennek az autó alapadatai, majd a mesterséges intelligencia itt is egy gombnyomásra kiszámítja az aktuális piaci értéket.

„Az Instacar app egyéves működése során felhasználóink 150 ezer személyautó értékbecslését végezték el. Az autók összértéke elérte az 500 milliárd forintot” – mondta Pintye János, az Instacar alapítója. A hazai utakon futó személyautók közel harmada Opel, Volkswagen vagy Ford márkájú, az Instacar-lekérdezésekben is ezek a márkák vezetnek. Az egyik leggyakoribb lekérdezett modell a Volkswagen Golf:

  • Az Instacar által értékelt Volkswagen Golfok piaci értéke átlagosan 2,61 millió forint volt, minden évjáratot figyelembe véve.
  • A szórás azonban nagy, például egy 2012-es Golf 74 százalékkal ért kevesebbet, mint egy tavalyi.
  • Ráadásul ha ez a 2012-es autó legalább százezer kilométerrel többet futott, mint kortársai, 470 ezer forinttal kisebb az értéke az azonos korú autóknál, ezért is van nagy jelentősége az óraállás ellenőrzésének, amely az appban szintén elérhető.
Az Instacar 2022-ben jött létre azzal a céllal, hogy fokozatosan egy olyan mesterséges intelligencia által támogatott szolgáltatási rendszert építsen fel, amely képes összegyűjteni, rendszerezni és általánosan felhasználhatóvá tenni a használt autókkal kapcsolatos adatokat, átláthatóvá teszi és segíti a használtautó-adásvételt és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások igénybevételét, gyorsítva, egyszerűsítve és biztonságosabbá téve az ügyintézést. Az általa üzemeltetett applikáció 2005 után gyártott autókra, a Magyarországon gazdát cserélő leggyakoribb 582 típusra számol becsült piaci értéket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rácz növelte a Debreceni Egyetem tudományos megítélését

pén nov 3 , 2023
A döntéstámogató algoritmusok hatékonyságának javítását segítő módszert dolgozott ki a Debreceni Egyetem Informatikai Kar adjunktusa*. Idén először adták át a fenntartó alapítvány Publikációs-díját azoknak az egyetemi szakembereknek, akik olyan kutatási eredményeket publikáltak neves nemzetközi platformokon, amelyekkel hozzájárultak az intézmény tudományos megítélésének javításához. A díjazottak között volt a Debreceni Egyetem Informatikai […]
Rácz Anett

És még ez is...