Beőrülünk az akadozó streamingtől

ericssonAz Ericsson Mobilitási Jelentése szerint a weboldalak és a videók késleltetett betöltése időhiány esetén átlag 38 százalékkal növelte a mobilfelhasználók pulzusát. A videostreaming folyamat hat másodperces késleltetése a stresszfaktor háromszoros növekedését okozta. Összehasonlításképpen, ekkora stresszt okoz egy matematikavizsga elvégzése vagy egy horrorfilm megnézése, és nagyobb, mint amelyet egy virtuális szakadék szélén állva érez az ember. A videó elindulása után egyetlen megállás is további drámai növekedést okoz a stressz-szintben.

A tanulmányban egy mobil szolgáltató nettó népszerűségi mutatója (NPS) jelentősen, 4,5 százalékkal nőtt a késleltetésmentes élmény hatására. Ugyanilyen eredmény adódott az emocionális hatások neurális hálózat alapú motivációs index segítségével történt mérése során. A mobil szolgáltató népszerűsége azonban már a tartalombetöltési és pufferelési idő mérsékelt növekedése esetén is átlag négy százalékponttal csökkent. Érdekes módon a mérsékelt késések kétszeresen is negatívan érintették a mobiloperátorokat: csökkent a márkájuk iránti érdeklődés, és egyben nőtt a versenytársak márkái iránti affinitás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Négyforintos percdíj a Telenorosoknak

csü febr 18 , 2016
Két új díjcsomagot vezetett be a Telenor. A távközlési társaság EU Roaming tarifa azoknak kedvez, akik egy évben többször is külföldre látogatnak, de csak akkor szeretnének a roaming szolgáltatásért fizetni, amikor valóban ki tudják használni azt, még akkor is, ha egy „alap” előfizetésük van. Az EU Roaming Plus tarifa azoknak lehet jó […]

És még ez is...