Itt a legújabb magyar fejlesztésű digitális aláírás

blokkláncDigitális aláírást fejlesztettek a Benker magyar fejlesztői — közölte a cég.

A litván cég magyar fejlesztői szerint az Ethereum 2.0 hitelesítési problémájának megoldására létrehozott matematikai alapon működő digitális hitelesítési technológia az egész bankrendszert megreformálhatja. A Benker az Európai Unió első olyan pénzügyi szolgáltatója, amely teljes egészében blokklánc technológiával működik. A Litván Nemzeti Banktól kapott Elektronikus Pénzkibocsátói engedély alapján az Európai Unió teljes területén jelen lesz, idén induló szolgáltatásaira már lehetővé tette ügyfeleinek az előregisztrációt.

A Litvániában bejegyzett Benker PLLC blokklánc alapú neobank hatszázezer euró (214 millió forint) jegyzett tőkével kezdi meg működését várhatóan az Európai Unió teljes területén. Korábban a pénzügyi társaság közölte: a Benker mögötti, ma már felügyelt intézmény jegyzett tőkéjét két körben – 350 ezer és 250 ezer euró – fizették be az alapítók. A társaság költségei ezen felül meghaladták a kétmilliárd forintot, amiben benne van a saját fejlesztésű, kifejezetten a pénzügyi szektorra tervezett hibrid blokklánc rendszer, a Natrix létrehozása és egyéb fejlesztések költségei.

(Emlékezetes a 2015-ben „eljárások elektronikus állomány digitális aláírására, valamint autentikálási eljárás” címmel benyújtott szabadalmi kérelem. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem minden kő meteorit, ami az égből hull

szo ápr 2 , 2022
Mintegy negyven kilogrammos kődarab szakította be kedd délután egy vajdahunyadi lakóház tetőzetét és emeleti mennyezetét. Az égből pottyant kődarab nem okozott személyi sérülést, mert a házban lakó nő és két kiskorú gyermeke a földszinten tartózkodott, a kő pedig nem hatolt át a földszint födémjén. A hírtelevíziók meteorit becsapódását valószínűsítették. A […]
A meteoritnek hitt salak

És még ez is...