A gazdaság sikerének egyik kulcsa: Parragh László leépülése az oktatásról

Orbán Viktor és Parrag László vidámA gazdaság sikerének egyik kulcsa, hogy beépüljön az oktatásba, a szakképzésbe a gazdaság és a vállalatok szakképzett munkaerő iránti igénye — jelentette ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

Parragh „nem mondok számot, mert irritáló lenne” László a 16. Szakma Sztár Fesztiválon elmondta, hogy a szakképzés reformja soha nem érhet véget, mert a szakoktatást mindig a változáshoz, a valós igényekhez kell igazítani. A kamara folyamatosan megfogalmazza és továbbítja a döntéshozókhoz a gazdasági élet szereplőinek szakmunkás munkaerő igényét, amit a munkaerőpiac követni tud – mondta az MKIK elnöke. A tücsökszakos Parragh szólt arról, hogy míg 2010-hez képest Magyarországon az átlagkereset mintegy két és félszeresére nőtt, addig a szakmunkás garantált bérminimum ez idő alatt mintegy három és félszeresére emelkedett. A szakemberek számára adott a szakmai továbblépési lehetőség, miután megszűntek a szakképzés és a felsőoktatás közötti korlátok.

A fesztiválon elismeréseket adtak át a kiemelkedő munkát végző képzőhelyeknek. Az MKIK mikro- és kisvállalkozások kategóriában a Mátrai Hegesztéstechnika és Szakképzési Kft., a közép- és nagyvállalatok kategóriában a Festo-AM Kft. képzőhelyeket díjazta. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elismerését mikróvállalkozás kategóriában Fáró Mirella egyéni vállalkozó, kis- és középvállalkozás kategóriában a Hajdúhús 2000. Kft., nagyvállalati kategóriában a P&P Pékárukészítő és Értékesítő Kft. vette át.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elkészült a katolikus mobilapplikáció, a KAPP

ked ápr 25 , 2023
ShareTweetPinShareA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) megbízásából elkészült a Katolikus App (KAPP), az egyház mobilapplikációja. Az MKPK közleménye szerint az applikáción a Magyar Katolikus Egyház hírei, eseményei, hasznos letölthető anyagai kapnak helyet, valamint tematikus menüpontjai is lesznek. A közelgő pápalátogatás hasznos tudnivalói is felkerültek az applikációba. Az Események menüpont alatt […]
Ferenc pápa

És még ez is...