Codeweek: terjeszkedik a Logiscool

mobilchildA héten zajlik Európa-szerte az EU Codeweek elnevezésű rendezvény. A rendezvénysorozat célja a programozás népszerűsítése korcsoporttól, nemtől és vagyoni helyzettől függetlenül. 1500 helyszínen több, mint egymillióan ismerkedhet meg a programozással azoknál a szervezeteknél, amelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez. Vannak akik szerint a jövő nyelve a programozás lesz, ezért a mai fiataloknak már alapkészség szintjén kell elsajátítaniuk a számítástechnika nyelvét.

A napokban nyitja első budapesti iskoláját a Codeweek egyik oszlopos támogatója a Logiscool, amely akár elsős-másodikos kisdiákoknak, vagy akár nagy óvodásoknak is tart programozói tanfolyamokat. Az iskola tapasztalatai szerint a hat-tíz éves gyerekek őrült sebességgel szívják fel a programozási tudást, és már az első alkalmak után képesek saját örömükre egyszerűbb programokat készíteni. Az intézmény egy budaörsi és egy gödöllői iskola után nyitja az első fővárosi egységét a II. kerületben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A UPC a szállodaiparban lát fantáziát

hét okt 13 , 2014
A UPC Direct szállodaipari szakembereknek mutatta be  a hotel TV szolgáltatását. A testre szabható szolgáltatás az ország bármely részén elérhető és egyszerűen üzembe helyezhető. “A UPC Direct a lakossági ügyfelek mellett az üzleti felhasználók felé is nyit az elkövetkező időszakban, ezért a vállalat újra fókuszba helyezi a szállodák kiszolgálást a hotel […]
műhold

Friss, ropogós