Már Varga Mihály is változtatna a NAT-on

Varga MihályA pénzügyi ismereteket rendszeresen oktatni kell, a jövőben az alaptanterv részévé kell tenni – nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

A miniszter hosszú távú célnak nevezte, hogy akár a Nemzeti alaptanterv része legyen a pénzügyi ismeretek oktatása, ezért a tárca egyeztet az Emberi Erőforrások Minisztériumával. A Pénzügyminisztérium szeretné, ha a nemzeti alaptanterv (NAT) egyik következő felülvizsgálatánál ez megalapozott kérés lehetne – tette hozzá. Megjegyezte azt is, hogy nem feltétlenül kell a pénzügyi ismereteket olyan gyakorisággal oktatni, mint egy hagyományos humán vagy reál tantárgyat, de félévente vagy negyedévente legalább egyszer érdemes a gyerekeknek már általános iskolában is arról beszélni, hogy mit jelent a pénzhasználat. A kormány azt szeretné, hogy a következő generáció tudatosan használja a pénzügyi eszközöket, felelősen döntsön a megszerzett jövedelméről, megtakarításokról – mondta Varga. “Ha tudatosan döntünk egyre többen a pénzügyeinkről, akkor egyre kevesebben kerülünk bajba” – fogalmazott, hozzátéve: ez jó a családoknak és az egész gazdaságnak. (Végre kiderült, hogy pénzügyminiszterünk «is» igazi reneszánsz ember: nemcsak a pénzügy, hanem a neveléstudomány kiemelkedő alakja is egyben. Egyébként meg, ha már többmillió szakértője van Magyarországon a pedagógiának, miért pont Ő ne értene hozzá? A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindult a könyvtárak.hu weboldal

ked márc 10 , 2020
Weboldalt hozott létre az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). A konyvtarak.hu egy olyan felület, amelyen az ország könyvtárainak programjairól, helyben igénybe vehető, illetve online szolgáltatásairól lehet információt szerezni. Békésiné Bognár Noémi kutató könyvtáros, az OSZK Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztályának munkatársa elmondta: ma már nemcsak kölcsönözni lehet a könyvtárakban, sokszínű a kínálat, […]