Elindult a könyvtárak.hu weboldal

Weboldalt hozott létre az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). A konyvtarak.hu egy olyan felület, amelyen az ország könyvtárainak programjairól, helyben igénybe vehető, illetve online szolgáltatásairól lehet információt szerezni. Békésiné Bognár Noémi kutató könyvtáros, az OSZK Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztályának munkatársa elmondta: ma már nemcsak kölcsönözni lehet a könyvtárakban, sokszínű a kínálat, változatos szolgáltatásokkal, egyebek mellett tanulássegítő- és élményprogramokkal is várják a látogatókat. A weboldalon igénybe vehető az OSZK által üzemeltetett Kérdezd a könyvtárost! szolgáltatás is – tette hozzá.

Nagy Andor kutató könyvtáros, az OSZK Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztályának munkatársa elmondta: tavaly több mint 110 ezer könyvtári eseményen több mint négymillió látogató vett részt. Nagy szerint ebből is látszik, hogy van igény a könyvtárak által szervezett programokra. Kitért arra, hogy több újszerű szolgáltatást is nyújt a honlap, ilyen például a gyermekirodalmi adatbázis, amelybe gyermekkönyvtárosok válogatják be az új és minőségi gyermekkönyveket. Ismertetése szerint az oldal az oktatásban jól használható digitális tartalmak gyűjteményét is tartalmazza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kolozsvári szoftverfejlesztő cégre vagyunk büszkék

ked márc 10 , 2020
Egy kolozsvári szoftverfejlesztő cég, a Softech SRL bekerült a Financial Times brit gazdasági napilap és az amerikai Statista.com által összeállított rangsorba, amely a leglátványosabban fejlődő ezer európai céget lajstromozta. A 120 alkalmazottat foglalkoztató, 22 éves múlttal rendelkező, kolozsvári cég közölte: a rangsor összeállításakor a brit gazdasági lap a 2015-2018 közötti […]
taps

Friss, ropogós