A kormányzat minden erőfeszítése ellenére a vidék csúnyán le van maradva

vidék, számítógépA digitális felkészültségben nagy a szakadék az egyes szektorok, illetve Budapest és a vidék között – állapította meg a Reacty Digital és a Smart Commerce Consulting közös kutatása.

A járványügyi korlátozások miatt a kis- és középvállalatok (kkv) 65 százaléka alkalmazott távmunkát, de ezen belül az infokommunikációs területen tevékenykedő cégeknél 94, míg a kereskedelmi szektorban csak 58 százalék volt ez az arány annak ellenére, hogy itt volt a legnagyobb arányú a növekedés. A home office lehetőségét a cégek több mint fele tervezi fenntartani a korlátozások megszűnése után is. A válaszadók értékelése szerint a hatékony munkaszervezés, a távol lévő munkatársak koordinálása és a rendelkezésre álló idő rövidsége jelentette a legnagyobb kihívásokat. Ugyanakkor az informatikai háttér biztosításával kapcsolatos problémákat kevésbé érzékeltek, miközben az ehhez szükséges eszközök, illetve az azok használatában szerzett jártasság hiánya viszont jellemző a megkérdezett vállalkozások többségére, 65 százalékuk érzi úgy, hogy szakértői támogatásra lenne szüksége valamely digitális témában. Ezen belül főleg az új ügyfélszerzési csatornák, az online marketing, a honlapfejlesztés és a közösségi média-jelenlét területét említették. A kutatási eredmények rámutattak arra, hogy Budapest és a vidék fejlettségi szintje közötti jelentős az eltérés: az egyes digitális eszközök használatában jellemzően kétszeres a különbség a közép-magyarországi régióba tartozó cégek javára. Például míg a fővárosban és környékén működő vállalkozások 61 százaléka használ online találkozók megtartására alkalmas megoldásokat, addig vidéken mindössze harminc százalék. Hasonlóan nagy az eltérés digitális fejlettségben az infokommunikációs területen tevékenykedő és az összes többi cég között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Érdemes előrendelni az LG új okostelefonját

vas júl 26 , 2020
Július 20-tól már több hazai elektronikai webáruház kínálatából is előrendelhető az LG legújabb okostelefonja, a VELVET. A rendelésüket augusztus 2-ig leadó vásárlók ajándékba kapják az LG Dual Screen megoldását, azaz egy második, a készülékhez csatlakoztatható kijelzőt. Az LG VELVET a Qualcomm Snapdragon 845G processzorával érkezik, amely nem csak magát a […]
LG VELVET

Friss, ropogós