A legjobb információforrások filmrajongóknak

filter.huFilmrajongók, egyesüljetek! Akár a kasszasiker filmek vagy inkább a művészi filmek rajongója vagy, egy biztos, szeretnél mindig naprakész maradni a témával kapcsolatban. Ezért is gondoltuk, hogy ebben a cikkünkben felsorolunk pár olyan forrást, amelyek a kritikáktól kezdve a legújabb fimbemutatókig mindenre összpontosítanak.

Filter.hu

A 2016-ban még Toptalq.hu néven futó oldal alig fél évvel az indulása után elnyerte „Az Év Honlapja” díjat média kategóriában. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen mind a Filter.hu hírportál ötlete, mind a kivitelezése igazán különleges.

Lényegében úgy működik, hogy egy hírgyűjtő szoftver algoritmusai összegyűjtik az interneten felbukkanó összes témába vágó cikket, és a szerkesztőik időrendi sorrendben posztolják őket. Így könnyedén visszakeresheted akár a két-három évvel ezelőtti filmekkel kapcsolatos írásokat is. Ráadásul az oldal működtetői nem hisznek az egyoldalú hírközlésben, ezért ha a téma indokolja, akkor pro, kontra szempontok szerint helyezik el az anyagokat az idővonalra.

Hogyan kell használni?

Ennek a portálnak a fő egységei a témák, amelyek bármiről szólhatnak, és ahogy azt már fentebb is írtuk, a címlapra csak azok a cikkek kerülhetnek, amelyeket a szerkesztők erre érdemes találtak. Ezáltal időt spórolnak meg, hiszen nem neked kell átböngészni az interneten megjelenő több ezer cikket.

Ha megtetszik az egyik, akkor csak annyi a dolgod, hogy rákattintasz, és azonnal a forrásoldalra kerülsz, ahol elolvashatod az eredeti írást. Ők csak a címét, egy hozzá mellékelt képet és egy rövid bevezetőt raknak hozzá, ami alapján el tudod majd dönteni, hogy el akarod-e olvasni az adott publikációt vagy sem.

Facebook, Twitter 

Az elmúlt néhány évben az olyan közösségi média webhelyek, mint amilyen például a Reddit, Facebook vagy a Twitter, remek platformmá váltak a filmőrültek számára a kapcsolatteremtésre.

Egyszerűen keress fel helyi csoportokat a Facebookon, ahol cseveghetsz más filmesekkel, tippeket oszthatsz meg, és izgalmas filmes eseményekre bukkanhatsz. De több ezer Twitter-fiók is létezik, amelyek rendkívül tájékoztatóak és szórakoztatók a mozirajongók számára. Néhány pedig nem feltétlenül csak Twitter-fiók, hanem átjáró van létesítve a blogjukhoz vagy a YouTube-csatornájukhoz.

Igaz, hogy ezeknek az oldalaknak nem túl jó a megítélése, de igenis lehet találni rajtuk megbízható információkat. A trükk az, hogy elnémítsd az utóbbi időben egyre nagyobbá váló zajt, és csak a lényegre koncentrálj.

Podcastok

Volt már valaha ilyen beszélgetésben részed egy barátoddal egy általad szeretett vagy akár utált filmről? Néha ez az élmény kielégítőbb lehet, mint magát a filmet megnézni. Mindannyiunk szerencséjére, akik szeretünk a filmekről gondolkodni és beszélni, rengeteg zseniális filmes podcast létezik, amelyek éppen ezt teszik – informatív és vicces beszélgetéseket tartanak a moziról.

Ahogy láthatod, számtalan lehetőség létezik arra, hogy elmélyedj a mozifilmek csodás világában. Szóval itt az ideje, hogy te is belemerülj!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mivel foglalkozik a meddőségi immunológia?

csü jan 12 , 2023
ShareTweetPinShareAmennyiben az immunrendszer rendellenesen működik, akkor az akár ismétlődő vetélést vagy női meddőséget is eredményezhet. Ebben az esetben állhat a háttérben alloimmun vagy autoimmun betegség. Cikkünkben a meddőség immunológiai hátterével foglalkozunk részletesen. Napjainkban a párok közel 20 százaléka küzd termékenységi problémákkal Mivel foglalkozik a meddőségi immunológia? A meddőségi immunológia foglalkozik […]
belvarosiorvosicentrum.hu

És még ez is...