Érden érdemes érdekesen az érdeklődő diáklányoknak programozást tanítani

Ething-Skool-ErdDecember 12-én szombaton tíz háromfős lánycsapat mérkőzött meg az első lányoknak szóló programozó verseny, a Scratch Meccs döntőjében. Az öttagú zsűrinek rendkívül nehéz feladata volt, a lányok kreatívabbnál kreatívabb módon mutatták be a pályamunkáikat, a csapatuk felépítését, a projekt elkészítésének menetét, és a munkájukban rejlő lehetőségeket. A döntőt végül az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium 16 éves diáklányai, az “Ething” csapata nyerte meg, akik egy grafikailag meghökkentően szép és egyedi, saját zenei aláfestésű, kiforrott progamozási háttérrel rendelkező játékot készítettek el.

Ádám Zsófia, Kőnig Virág és Varga Dorka a tavaszi szünetben utazhatnak Londonba, aminek egyik fénypontja a Facebook londoni irodájának látogatása lesz. A csapat minden tagjának tapasztalatát és érdeklődését felhasználta projektjük sikeressége érdekében: Ádám Zsófiát már régóta érdekli a programozás, Kőnig Virágban grafikus tehetség,Varga Dorka pedig kislány kora óta zenél. Az eredmény: egy meghökkentően szép és komplex játék, saját zenei aláfestéssel. A második helyezett az “Első Meccs” csapata lett, akik egy olyan játékot készítettek, amelynek a zsűri tagjai és a szervezők szerint is a játékpiacon lenne a helye. Harmadik helyen a “Bacon” csapata végzett, akik egy szellemes és rendkívül ötletes, több szintből álló játékkal nyűgözték le a zsűri tagjait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

EMEA: a pénzügyi vezetők valamit nem jól csinálnak

pén dec 18 , 2015
Egy, az Oracle által támogatott kutatás szerint az EMEA régió pénzügyi vezetőinek (CFO) újra kell gondolniuk vállalataik állapotának felmérését a digitális korszakban. A tanulmány szerint a vállalatok értékeinek nagy része nem kézzel fogható forrásokból származik, mint a fogyasztói hangulat és a márka. Néhány megkérdezett gazdasági szakértő úgy nyilatkozott, hogy hozzáférnek […]
könyvelő