A UPS virtuális valóság technológiával képzi sofőrjeit

A UPS szeptemberben olyan képzést indít, amelynek során sofőrjeit virtuális valóság (VR) headset segítségével tanítja meg az úton előforduló veszélyhelyzetek észlelésére és azonosítására. A technológia valósághűen szimulálja a forgalomban való vezetés élményét, így téve még befogadhatóbbá a képzési anyagot.

A UPS it-szakértői dolgozták ki azokat az oktatási modulokat, amelyeket a felhasználók a HTC Vive VR headseteken látnak és hallanak. Az oktatásban résztvevőknek hangosan kell az úton fellelhető esetleges kockázatokat, a gyalogosokat, a parkoló autókat és a szembejövő forgalmat azonosítaniuk. A headseten észlelhető 360 fokos látvány a legapróbb részletekig valósághű. “A virtuális valóság óriási technológiai lehetőség a biztonsági képzés terén. A VR olyan valóságosnak tűnő utcaképet teremt, mely még a legfiatalabb sofőrjeinket is lenyűgözi, akik pedig számítógépes játékokban már találkozhattak a technológiával” — mondta el Juan Perez, a UPS technológiai vezetője. A VR modulok a UPS Integrad központokban eddig alkalmazott érintőképernyős eszközöket váltják az útbiztonsági képzés terén. A VR tréninget egyelőre csak a UPS kisteherautók sofőrjeinek oktatásában alkalmazza a cég, de vizsgálják a VR vagy akár a kiterjesztett valóság (AR) felhasználását a kamionok vezetőinek és egyéb alkalmazottak képzésében is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem jó most taxi app felhasználónak lenni

csü aug 31 , 2017
A Kaspersky Lab kutatói a jól ismert mobil banki applikációkat támadó trójai vírus, a Faketoken új továbbfejlesztett változatát fedezték fel, amely már képes felhasználói azonosítókat lopni népszerű taxi appokról. A Faketoken új verziója élőben követi a mobilon futó appokat és, amikor a felhasználó elindít egy konkrét appot, felülírja azt egy […]
taxi

És még ez is...