IBM: ilyen lesz az élet öt év múlva I

oktatasAz IBM kiadta a következő öt évre szóló tudományos-technológiai előrejelzését. Az IBM szerint öt trend alakítja majd a jövőnket.

Az osztálytermek velünk tanulnak. A jövő tantermei olyan eszközökkel lesznek felszerelve, amelyek segítségével a pedagógusok jobban, mélyebben megismerhetik diákjaikat, és az óvodától az egyetemig bezárólag személyre szabott tantervvel készülhetnek fel oktatásukra. A tanítás tehát okos osztálytermekben zajlik majd, amelyek megtanulnak és értékelnek minden fontos információt a diákokról: teszteredményeket, jelenléti ívek adatait, az e-learning platfomokon való részvételt és teljesítményt. A tanárokat kifinomult analitika segíti majd, hogy nyomon követhessék a tanulás mérföldköveit és eldönthessék, melyik diákkal kell többet vagy másképpen foglalkozni. A rendszer a személyes tanulási szokásokat és stílust figyelembe véve ad tanácsot az oktatóknak, hogyan segítsenek a diákoknak megbirkózni a legnagyobb akadályokkal. Kiemelt szerepet kap majd a gamification, azaz a tanulás játékosítása is – nemcsak az általános iskolákban, a felsőoktatásban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy év alatt egy hüvelyket nőttek az okostelefonok

hét dec 30 , 2013
A Samsung Electronics Magyar Zrt. saját értékesítési adatai szerint, míg az év elején még a 3 és 4 hüvelyk közötti képátlóval rendelkező okostelefonok adták a magyar piac húzószegmensét, addig az év végére már egyértelműen átvette ezt a helyet a 4 és 5 hüvelyk közötti kategória. Ezt a trendet támasztják alá […]

Friss, ropogós